Nieuw Guinness World Record™ gevestigd voor De Emoji Film

Ter gelegenheid van World Emoji Day heeft DE EMOJI FILM een nieuw GUINNESS WORLD RECORD™ gevestigd voor de grootste groep mensen verkleed als emoji’s in verschillende landen. Het record werd gevestigd door honderden fans in Dubai, Moskou, Londen, Dublin en Sao Paulo die verkleed waren als de emoji’s uit de film. In totaal waren er naast deze vijf steden die het officiële Guinness World Record™ hebben gevestigd wereldwijd meer dan 1.000 mensen verkleed als emoji’s.

Bekijk hier het videoverslag:

DE EMOJI FILM (The Emoji Movie) laat je zien wat er zich afspeelt aan de binnenkant van je smartphone.

In deze wereld, Textopolis, heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene (Arjen Lubach), een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s “normaal” te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 (Jandino Asporaat) en van de beruchte codekraker emoji Hackie (Bracha van Doesburgh).

Samen gaan ze op “app-vontuur” langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groter gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Arjen Lubach (Gene), Jandino Asporaat (Hi-5), Bracha van Doesburgh (Hackie), Jelka van Houten (Smilie) , Cees Geel (Mel Meh), Patty Brard (Mary Meh), Roman Derwig (Alex), Boris van der Ham (Poep), en Bibi Breijman (Akiko Glitter).

In de Engelse gesproken versie met de stemmen van o.a. T.J. Miller, James Corden, Anna Faris, Patrick Stewart, Maya Rudolph, Jennifer Coolidge, Christina Aguilera en Sofía Vergara.

DE EMOJI FILM draait vanaf 5 augustus in de bioscoop in 3D, in de originele en Nederlands gesproken versie.

#EmojiFilm
www.facebook.com/EmojiFilm
www.emoji-film.nl