Victoria & Abdul slotfilm Film by the Sea

VICTORIA & ABDUL is de slotfilm van het Film by the Sea festival. De film gaat op zaterdag 16 september in première in CineCity Vlissingen. VICTORIA & ABDUL vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India. De regie is in handen van Stephen Frears. Frears was in 2003 te gast in Vlissingen tijdens het International Filmfestival Film by the Sea. De wereldpremière van VICTORIA & ABDUL vindt plaats op 3 september a.s. tijdens het Film Festival van Venetië en de film draait vanaf 21 september a.s. in de Nederlandse bioscopen.

Over Film by the Sea:
Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur, dat is ontstaan in 1999 en inmiddels jaarlijks ruim 43.000 bezoekers naar CineCity in Vlissingen weet te trekken. De 19e editie van Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 17 september.

Voor kaarten en meer informatie ga naar: www.filmbythesea.nl

VICTORIA AND ABDUL vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India.

Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beiden. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen om hen heen proberen allen deze band te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken.

Verder met o.a. Adeel Akhtar, Simon Callow, Michael Gambon, Eddie Izzard, Ruth McCabe, Tim Pigott-Smith, Julian Wadham, Olivia Williams en Fenella Woolgar.

Geregisseerd door Stephen Frears (The Queen, Philomena).
Gebaseerd op het boek Victoria & Abdul: The True Story of the Queen’s Closest Confidant van Shrabani Basu.

VICTORIA AND ABDUL draait vanaf 21 september in de bioscoop.
www.victoriaandabdul.nl
#VictoriaAndAbdul