Hoofdrol voor Loes Luca in nieuwe bioscoopfilm MI VIDA

Loes Luca gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe bioscoopfilm MI VIDA van regisseur Norbert ter Hall en scenarioschrijfster Roos Ouwehand. In het speciaal voor haar geschreven scenario speelt Luca de onlangs gepensioneerde kapster Lou Welter, wier leven een drastische wending krijgt tijdens een taalcursus in Spanje. De opnames van MI VIDA gaan voorjaar 2018 van start, de film wordt volledig opgenomen in Zuid Spanje.


© fotograaf: Nina Gantz

Loes Luca: “Toen ik het scenario las, was ik onmiddellijk gecharmeerd van mijn personage Lou Welter. Roos Ouwehand weet mijns inziens gewone mensen op een prachtige manier tot leven te wekken en er voor iedereen herkenbare personages met herkenbare problemen van te maken. Naar de samenwerking met Norbert kijk ik enorm uit, het is mij ook de vorige keren bijzonder goed bevallen.”

Regisseur Norbert ter Hall: “Het maken van een film met Loes Luca in de hoofdrol is een lang gekoesterde wens. Met het prachtige scenario van Roos Ouwehand, speciaal voor haar geschreven, gaat die wens in vervulling. Loes verstaat als geen ander de kunst om wat zwaar is licht te maken, zonder dat het plat of oppervlakkig wordt.”

SYNOPSIS
Na een leven vol zorg voor anderen, wordt de pas gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (Loes Luca) tijdens een taalcursus in Andalusië voor het eerst sinds lange tijd geconfronteerd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens. Wanneer ze, aangemoedigd door haar lerares Spaans, overweegt om een nieuw leven in Spanje op te bouwen, stuit dat bij haar inmiddels volwassen kinderen op onverwachte weerstand.

MAKERS
MI VIDA wordt geproduceerd door Phanta Film (Petra Goedings) in samenwerking met Omroep Max. De regie is in handen van Norbert ter Hall (winnaar Tv-beeld voor beste regisseur en Dutch Directors Guild Award A’DAM – E.V.A.) en Roos Ouwehand (DORIS; ASSEPOESTER) schreef het scenario.