Recensie: Safe House – Seizoen 1

“Living with secrets”

Samenvatting – Robert en Katy  hebben een gasthuis op een prachtig afgelegen locatie in het ‘Lake District’ in Engeland. Robert is ex-agent. Nadat iemand wie onder zijn hoede stond is neergeschoten en is overleden, is Robert gestopt als agent en is hij samen met Katy gevlucht naar het platteland om proberen over zijn persoonlijke tragedie heen te komen. Maar nu komt zijn oude baas Mark met de vraag of hij en Katy zouden willen overwegen hun gasthuis te gebruiken als onderduikadres. Robert overtuigd Katy dat dit precies is wat hij nodig heeft, en ze stemmen ermee in om een familie onderdak te bieden.

De familie is het doelwit van een ex-gevangene met minstens 1 moord en poging tot ontvoering op zijn naam. Achter wie van de familieleden de man precies aanzit en waarom is onduidelijk… zullen Robert en Katy de familie veilig kunnen houden?

Oordeel – Ik vond het een zeer boeiende serie: ze wisten mijn interesse te houden, en hielden de spanning er goed in. In het begin was ik niet zo onder de indruk, vanwege het feit dat je meteen de eerste aflevering midden in een verhaal word gegooid en eigenlijk nauwelijks wordt voorgesteld aan de verschillende karakters. En de karakterbinding blijft door het eerste seizoen heen vrij oppervlakkig, maar dit maken ze goed met een sterk plot en verschillende ‘twists’. Ze weten de toon van de serie mooi te zetten door middel van een geweldige soundtrack, en de locaties zijn prachtig!

Het beste volgens mij was in ieder geval de man welke achter de familie aanzit! Hij is heel onheilspellend, heel duister. Steeds zie je hem ergens op de achtergrond op de loer liggen, met een broeiende blik in zijn ogen. Ik vond hem heel boeiend!
Ik was zo door het eerste seizoen heen en was aangenaam verrast: normaal ben ik niet zo van de politieseries. Ik zou hem zeker aanraden!

‘Safe House’ is nu uit op DVD bij http://www.justentertainment.nl.

Regisseur: Marc Evans
Schrijvers:
Michael Crompton
Acteurs: o.a.
Christopher Eccleston, Marsha Thomason, Paterson Joseph

Genre: Crime | Drama | Thriller
Taal:
Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl