Najib Amhali, Peter Aerts en Precious Bostelaar in nieuwe familiefilm ‘De Familie Slim’

Najib Amhali, kickbokser Peter Aerts en de 13-jarige Precious Bostelaar spelen in de nieuwe Nederlandse familiefilm ‘De Familie Slim’. De film gaat over een uitvindersgezin waarvan de jongste zoon Max zich het buitenbeentje voelt van de familie, zijn uitvindingen mislukken altijd. Wanneer zijn ouders en zus ontvoerd worden door Teslison tijdens een groot uitvindersfestival moet Max alles op alles zetten om hen te redden met een uitvinding die werkt… Najib gaat de rol spelen van Elon Teslison, de grote aartsrivaal van de familie Slim. ‘The Dutch Lumberjack’ Peter kruipt in de rol van Ludolf, zijn beresterke handlanger. Precious speelt Aiza, een vriendinnetje van Max, die enkele geheimen met zich meedraagt. Op korte termijn wordt bekend gemaakt wie de Familie Slim gaat spelen. De film wordt geregisseerd door Roy Poortmans en wordt vanaf 6 december in de bioscoop uitgebracht door Just Film Distribution.

Najib: “Heel veel zin om in deze familiefilm te gaan spelen. Ik heb nu zelf twee kleine kinderen en zij vinden het fantastisch dat papa in een film gaat spelen die in de bioscoop komt.”

Synopsis

Max Slim is de jongste zoon van de Familie Slim, een echt uitvindersgezin. Max heeft het idee dat hij altijd in de schaduw staat van zijn grote zus en ouders. Alle drie super slimme uitvinders die elk jaar weer prijzen winnen op Inventicon, het grootste uitvindersfestival van de wereld. Max heeft nog nooit een prijs gewonnen en zijn uitvindingen mislukken altijd of ontploffen zelfs. Wanneer de familie een uitnodiging krijgt voor de 25ste editie van Inventicon, stelt Max voor om niet mee te gaan en alleen thuis te blijven.

De uitnodiging blijkt alleen fake te zijn en de familie belandt ergens in Niemandsland. Collega-uitvinder en aartsrivaal Elon Teslison heeft de familie bewust ‘ontvoerd’ naar een plek ver van de echte Inventicon af. Elon is vastbesloten dat hij dit jaar Inventicon gaat winnen en nu de familie Slim uit de race is, staat niets hem meer in de weg…. Behalve Max dan. Gaat het Max lukken om zijn familie te redden met een door hemzelf gemaakte uitvinding?

Over de makers

‘De Familie Slim’ wordt geproduceerd door Just Productions en Gates Pictures. De regie is in handen van Roy Poortmans. Het scenario is geschreven door Sander de Regt. De film wordt gedistribueerd door Just Film Distribution (‘Fashion Chicks’, ‘Heksen Bestaan Niet’, ‘Spokenjagers’).