Film ‘Mi Vida’ breekt nu al record

Loes Luca

De Nederlandse film ‘Mi Vida’ is momenteel nog in de pre-productie fase, maar breekt nu al een record. Woensdag jongstleden startte een crowd-funding actie, die binnen 24 uur de hoogste opbrengst opleverde sinds de oprichting van het platform Cinecrowd. ‘Mi Vida’ is een ontroerende speelfilm over ‘coming of old age’ van Norbert ter Hall, geschreven door Roos Ouwehand, met Loes Luca in de hoofdrol. In het speciaal voor haar geschreven scenario speelt Luca de onlangs gepensioneerde kapster Lou Welter, wier leven een drastische wending krijgt tijdens een taalcursus in Spanje.

De speelfilm ‘Mi Vida’ gaat over dromen. Dromen die we hebben afgedaan als ‘onhaalbaar’ of ‘onrealistisch’. Of die we zijn kwijtgeraakt in de maalstroom van het dagelijks leven: ’Ergens tussen de boodschappen, de afwas en de administratie’. Maar omdat dromen vaak geld kosten vragen de makers van ‘Mi Vida’ de hulp van het publiek en starten een crowdfunding actie. Binnen 30 dagen hopen de makers een bedrag van € 22.500,- op te halen. Donateurs kunnen o.a. twee kaartjes voor de première krijgen en maken bovendien kans op een solo reis naar de filmset in Spanje.

‘Mi Vida’

Na een leven vol zorg voor anderen, wordt de pas gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (Loes Luca) tijdens een taalcursus in Andalusië voor het eerst sinds lange tijd geconfronteerd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens. Wanneer ze, aangemoedigd door haar lerares Spaans, overweegt om een nieuw leven in Spanje op te bouwen, stuit dat bij haar inmiddels volwassen kinderen op onverwachte weerstand.

‘Mi Vida’ wordt geproduceerd door Phanta Film (Petra Goedings) in samenwerking met Omroep Max. De regie is in handen van Norbert ter Hall (winnaar Tv-beeld voor beste regisseur en Dutch Directors Guild Award ‘A’DAM – E.V.A.’) en Roos Ouwehand (‘Doris’, ‘Assepoester: Een Modern Sprookje ‘) schreef het scenario. De opnames van ‘Mi Vida’ gaan voorjaar 2018 van start, de film wordt volledig opgenomen in Zuid-Spanje.