Interactieve tentoonstelling Star Wars Identities in stijl geopend door Darth Vader

In 2012 begon de reizende expositie Star Wars Identities in het Canadese Montreal en kwam in 2014 naar Europa. Na Londen is eindelijk Utrecht aan de beurt. Donderdag om klokslag 19 uur werd de rode loper in CineMec Utrecht geopend door 2 Stormtroopers, in stijl.

Veel fans en bekende Nederlanders kwamen langs gelopen, sommige met een subtiele hint naar Star Wars zoals de print van Boba Fett op het jasje van Brainpower zanger Gert-Jan Mulder, of de mooie Star Wars handtas van Laela French, director of archives for the Lucas Cultural Arts Museum.

Stormtroopers gingen in paren van 2 op de foto met o.a. zanger Vinchenzo Tahapary,  leden van de band Zomaer (Bart Maessen, Robin Zomer en Thomas Cox), Esmee Schreurs, Lucas van Roekel, Jaco Oskam en Isabel de Jongh (deelnemers/finalisten The Voice Kids 2015 en 2016), Saske van der Laan, 3FM DJ Michiel Veenstra, presentator van de avond Dennis Weening, TV-presentator Marc de Hond, acteur Edwin Jonkers met dochter en zoon, de Vlaamse actrice Eva van der Gucht en Dj’s Barbara Karel en partner Amir Charles, musicalacteur Urvin Monte met zijn zoontje, acteur Vincent Croiset met zijn 3 zonen, filmactrice Chloe Leenheer, acteur Curt Fortin, acteur Ralf Mackenbach, TV-presentator Sander Janson en Guido Spek en familie. Zelfs de katholieke mediapriester, vlogger en Star Wars fan Roderick Vonhögen, mocht niet ontbreken op deze memorabele avond. Uiteraard was ook de burgemeester van Utrecht Jan van Zanen aanwezig.

Na een praatje met Jeremy Bulloch (speelde Boba Fett) en Laela French over de tentoonstelling, waarbij Laela vertelde dat voor haar het mooiste van de tentoonstelling toch wel de vliegende schepen waren, was de officiele opening van de tentoonstelling: een in rook gehulde Darth Vader met bijbehorend laser-wapen, vergezeld door 2 stormtroopers en de bijbehorende tune ‘The Imperial March’ op vol volume. Dan rest alleen nog de simpele en ook diepzinnige vraag: What forces shape you?, die beantwoord gaat worden bij je bezoek aan de tentoonstelling.

Tentoonstelling Star Wars Identities, van 30 september 2017 tot en met 11 maart 2018, zie de website http://starwarsidentities.nl/ voor alle informatie over jouw bezoek aan deze belevenis.

Foto’s (c) Armelle van Helden