Staande ovaties voor Darkest Hour

In verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk barsten bioscoopbezoekers spontaan uit in applaus na het zien van de eindscènes van DARKEST HOUR waarin Winston Churchill (Gary Oldman) een van de meest invloedrijke speeches uit de geschiedenis houdt.

Gary Oldman won onlangs een Golden Globe Award voor zijn rol als Winston Churchill. De transformatie kostte elke dag vier uur, waarvoor Oldman om drie uur ‘s ochtends in de make-up stoel plaats nam en na afloop van de opnamedag weer twee uur afgeschminkt moest worden.

Lees meer:
The Daily Mail – www.dailymail.co.uk/news/article-5273705/Darkest-Hour-Churchill-film-sparking-standing-ovations.html
The Independent – www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/gary-oldman-winston-churchill-darkest-hour-standing-ovations-cinemas-trailer-oscars-best-actor-a8161286.html

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn land wil vechten. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Daarnaast is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Geregisseerd door Joe Wright (Atonement, Hanna, Pride & Prejudice, Anna Karenina).

Scenario geschreven door Anthony McCarten (The Theory of Everything)

Verder met o.a. Stephen Dillane, John Hurt, Lily James, Ben Mendelsohn, Samuel West en Kristin Scott Thomas.

Bekijk de trailer: https://youtu.be/zxDCjaAcrFE

DARKEST HOUR draait nu in de bioscoop.