Lady Bird trekt volle zalen

LADY BIRD, het regiedebuut van Greta Gerwig, is afgelopen week in première gegaan en stond deze speelweek op nr. 5 met het hoogste gemiddeld aantal bezoekers per bioscoopzaal. De film was afgelopen week te zien in 32 bioscopen waar het een gemiddelde van €5,306 per zaal heeft opgebracht, een uitzonderlijk resultaat voor een arthouse release. In totaal (inclusief voorpremières) hebben al meer dan 30.500 bezoekers de film gezien en bracht de film €230,709 op.

CLIPS & FEATURETTES

College: https://youtu.be/Bqmpj7j4L7Y
Coffee Shop: https://youtu.be/u7yITR2uj8Y

Triumph: https://youtu.be/1PoECMYudwI
Ensemble: https://youtu.be/btFm9LP_VBk

LADY BIRD is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine “Lady Bird” McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf, The Big Bang Theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts, The Big Short) zijn baan is kwijt geraakt.

Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

Verder met o.a. Lucas Hedges (Manchester by the Sea), Beanie Feldstein (Bad Neighbours 2) en Timothée Chalamet (Call Me By Your Name).

LADY BIRD draait nu in de bioscoop.
www.ladybirdfilm.nl
#LadyBird