Nederlandse filmmaker Mea Dols de Jong ontvangt prestigieuze Harvard fellowship

Nederlandse filmmaker en journalist Mea Dols de Jong krijgt een fellowship aangeboden van de Harvard University in Boston USA. De prestigieuze Nieman Fellowship wordt jaarlijks aan een selecte groep van zeventwintig journalisten toegekend. Dit jaar zijn slechts twaalf journalisten afkomstig uit andere landen dan de Verenigde Staten.

Dols de Jong zal zich tijdens haar tien maanden durende fellowship richten op het verdiepen van online audiovisuele kwaliteitsjournalistiek. Harvard biedt haar onder andere de gelegenheid om met experts uit de wereld in debat te gaan.

Mea Dols de Jong: Het is een enorme eer om deze kans via Harvard te krijgen. Ik ben al langere tijd gefascineerd door de mogelijkheden en uitdagingen van online documentaires en nu krijg ik de kans om me hier een jaar lang op het hoogste niveau in te verdiepen.

Mea Dols de Jong won 24 awards op internationale festivals met haar documentaire If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy. Het Amerikaanse vakblad Variety verkoos haar tot één van de tien meest veelbelovende Europese regisseurs van 2016.

Voor meer informatie: Nieman.harvard.eu