The Big Lebowski viert 20e verjaardag op ‘The Dude Day’

Maandag 14 mei a.s. is het precies twintig jaar geleden dat de cultklassieker The Big Lebowski, geregisseerd door Academy Award©-winnende filmmakers Joel en Ethan Coen, werd uitgebracht. Om het jubileum te vieren is die dag uitgeroepen tot The Dude Day en zijn er vertoningen in meer dan tachtig bioscopen en filmtheaters. De misdaadkomedie wordt geroemd om zijn citeerbare dialogen, iconische personages en onvergetelijke scènes.

In verschillende theaters worden er Dude-waardige evenementen georganiseerd, waarbij bezoekers wordt opgeroepen om net als The Dude in ochtendjas naar de film te gaan onder het genot van White Russians (koffielikeur met rum). In het café Groninger Forum wordt zelfs een heuse bowlingbaan aangelegd en in LUX Nijmegen wordt er een The Big Lebowski-café gebouwd met daghap, White Russians en een quiz. Kinepolis pakt het groots aan in tien bioscopen met een BBB (Bier, Burgers en Blockbuster) en serveert aan elke bezoeker in ochtendjas een gratis biertje.

Een volledige lijst met theaters is hier te vinden: http://www.universalpictures.nl/thebiglebowski/

Vol met onvergetelijke personages en scènes, de veel geciteerde The Big Lebowski is een filmklassieker van Academy Award®-winnende filmmakers Joel en Ethan Coen. “The Dude” Lebowski (Oscar®-winnaar Jeff Bridges) wordt verward met een man met dezelfde naam en komt – samen met zijn bowlingvrienden – in een wereld terecht van misdaad en mysterie.

Verder met onder anderen: John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman en John Turturro.

Geregisseerd door Joel en Ethan Coen (Fargo, No Country For Old Men en True Grit).