Recensie: I Feel Pretty – 2018

“Change everything Without changing anything”

Samenvatting – Deze film gaat over Renee, een doodnormaal meisje geplaagd door onzekerheden waar bijna alle meisjes vandaag de dag dagelijks mee te kampen hebben. Ze heeft een ontzettend laag zelfbeeld, een uitzichtloos baantje, vriendinnen die in haar ogen net zo hopeloos zijn als zijzelf en een lijf wat niet bepaald op de voorpagina van ‘Women’s Health’ thuishoort. Aan dit laatste probeert Renee iets te veranderen wanneer ze tijdens een sportles haar hoofd stoot en bewusteloos raakt… wanneer ze wakker wordt ziet Renee zichzelf in de spiegel en waant zich een prachtig, slank en zelfverzekerd persoon! Met dit nieuwe zelfbeeld is ze vastbesloten het meeste uit haar leven te halen als ze kan, maar wat zal er gebeuren wanneer ze er achter komt dat ze eigenlijk niets is veranderd?

Oordeel – Ik zag de trailer van deze film en werd er zo blij van dat ik besloot dat dit precies was wat ik en een vriendin nodig hadden. Normaal ga ik niet zo snel naar komedies in de bioscoop, ik ben meer van de horror/thrillers op een woensdagmiddag, soms een actiespektakel of een blockbuster als het me echt heel cool lijkt om deze op een groot scherm te zien. Maar komedies op een drukke donderdagavond? Maar we besloten dat we echt even een lekker loze humorfilm nodig hadden, dus we gingen de drukte riskeren. En het lot was ons goedgezind, de film draaide naast het begeerde tijdslot van 9 uur ook om 7 uur en het was superrustig! We hebben onze enorme bak popcorn tussen ons in gebalanceerd, drankjes paraat, telefoons uit: laat het feest beginnen! En de film stelde niet teleur, het was grappig, lief en doorweekt van de krachtige boodschap dat je helemaal niets aan jezelf hoeft te veranderen om geweldig te zijn. Het is niet een bijster origineel concept maar wel één die we vandaag de dag hard nodig blijven hebben. En dat de boodschap dit keer wordt gebracht door de, in mijn ogen, geweldige Amy Schumer is een groot pluspunt.

Schumer speelt ‘Renee’s’ onzekerheid en verlegenheid prachtig, en weet het ook nog eens zeer overtuigend om te zetten naar overweldigende zelfverzekerdheid. Schumer’s humor wordt mooi ondersteund door grappige comebacks van haar beste vriendinnen (Aidy Bryant en Busy Philipps), de verbaasde verrukking van haar nieuwe vlam (Rory Scovel), en de nauwelijks serieus te nemen bewondering van haar vreemd pratende bazin (Michelle Williams). Nou moeten we helaas wel om de duidelijke stijlfout heen kijken dat ‘Renee’ denkt dat ze superslank is en toch kleding in haar “oude” maat blijft dragen… Maar het is een zeer degelijk scenario, de karakters zijn geloofwaardig en ontwikkelen zich goed door de film heen. Het enige minpunt voor mij zou zijn dat als ze denkt dat ze mooi is, anderen gaat behandelen zoals zij eerst behandeld werd. Alsof  mooi zijn een excuus is om je beter te voelen dan de rest. Neemt niet weg dat je de bioscoop uitloopt met een brede grijns en een fijne ego-boost: de moeite waard dus!

Regisseur: Abby Kohn, Marc Silverstein
Schrijvers:
Abby Kohn, Marc Silverstein
Acteurs: o.a.
Amy Schumer, Aidy Bryant, Busy Philipps, Rory Scovel, Michelle Williams

Genre: Komedie
Taal:
Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl