Staande ovatie voor BlacKkKlansman van Spike Lee tijdens Cannes Film Festival

De nieuwe film van regisseur Spike Lee, BlacKkKlansman die afgelopen maandag in première is gegaan, kreeg een staande ovatie tijdens het Film Festival van Cannes. De film over het waargebeurde verhaal van een Afro-Amerikaanse agent die eind jaren 70 undercover ging in de Ku Klux Klan met o.a. John David Washington en Adam Driver is daar in competitie te zien. Regisseur Spike Lee en John David Washington, Laura Harner, Adam Driver, Topher Grace, Corey Hawkins en Jasper Pääkkönen waren hierbij aanwezig.

Lees hier meer:
The Hollywood Reporter: “Cannes: Spike Lee’s BlacKkKlansman Draws 10-minute standing ovation” – http://bit.ly/2KrlvW5
Variety: “Spike Lee’s BlacKkKlansman Gets Massive Standing Ovation at Cannes – http://bit.ly/2wHJqyp

Bekijk nu de nieuwe trailer: https://youtu.be/vdP6xnrp5jc

Ga voor meer informatie over het Film Festival van Cannes naar:
www.festival-cannes.com/fr/festival/films/blackkklansman

Baanbrekend regisseur Spike Lee is terug met de provocerende film BlacKkKlansman, gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Detective Stallworth (John David Washington) en zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad, te dwarsbomen.

Spike Lee (Inside Man, Malcolm X, Do the Right Thing) vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt. Geproduceerd door het team achter het Oscarwinnende Get Out.

BlacKkKlansman is geproduceerd door Sean McKittrick en Raymond Mansfield namens QC Entertainment, door Jason Blum namens Blumhouse, door Jordan Peele namens Monkeypaw, door Spike Lee zelf, en door Shaun Redick. Edward H. Hamm Jr. van QC trad op als uitvoerend producent.

BlacKkKlansman draait vanaf 30 augustus in de bioscoop.
#BlacKkKlansman