Aloe Blacc op muziekreis gevolgd in ‘America’s Music’

Vanaf 3 juli is op het grootbeeldfilmscherm (Imax) in Omniversum Den Haag de film America’s Music te zien. Deze 45 minuten durende film (vanwege de technische beperking van de grootbeeldfilm) wordt de soulzanger Aloe Blacc gevolgd in zijn korte trip door Amerika op zijn muziekreis. Aloe Blacc is voornamelijk bekend van zijn hit ‘Wake me Up’, met Avicii en zijn eigen song ‘I Need A Dollar’.

Na een korte introductie van hem en zijn gezin gaat hij in de film naar zijn startpunt New Orleans, om daarna o.a. Memphis, Chicago en New York aan te doen. De korte snelle momenten van de geschiedenis van de Amerikaanse muziek (Jazz, Blues, Country, R&B en gospel) worden terloops geïntroduceerd als Aloe zijn held Louis Armstrong volgt op zijn muzikale levensreis door Amerika van New Orleans naar Chicago. Aloe Blacc is de filmsong aan het maken en wil daar allerlei invloeden in stoppen van de artiesten die hij op zijn reis zal ontmoeten (o.a. Gloria Estefan in Miami) of die hem inspireren (Armstrong en Elvis).

De film is vlot en eigentijds met snelle afwisselende beelden van de beroemde plekken in de USA die bijna iedereen wel kent of zal herkennen (New York, LA, Graceland), de muziek is de rode draad en naast ontroerde samenwerkingen van Aloe met kinderen en een autistische jongen blijft de ‘geschiedenis’ makkelijk te verteren voor een groot publiek.

Chris Zegers verzorgde de Nederlandse voice, die origineel van Morgan Freeman is, en die doet dat zeer prettig en warm. Het indrukwekkende grootbeeld werkt uitstekend bij deze film en 40 minuten is helaas veel te kort voor de geweldige film. ‘America’s Music’ is een leuke film voor iedereen die van Amerika en haar muziek houdt al is het qwa volledigheid van die Amerikaanse muziek maar een topje van de ijsberg.

‘America’s Music’ is gemaakt door onder anderen Aloe Blacc, Dr. John, Gloria Estefan, Keb Mo, Emilio Estefan en Jonathan Baptiste en speelt vanaf 3 juli exclusief in Omniversum Den Haag.