First Man van regisseur Damien Chazelle opent het Filmfestival van Venetië

Afgelopen woensdag is FIRST MAN, de nieuwe film van regisseur Damien Chazelle (La La Land, Whiplash) in wereldpremière gegaan tijdens de opening van het 75e filmfestival van Venetië. Regisseur Damien Chazelle, Ryan Gosling, Claire Foy en Jason Clarke waren aanwezig bij de première van deze film die in competitie wordt vertoond.

FIRST MAN draait vanaf 11 oktober in de Nederlandse bioscopen.

In navolging van het succes van hun met zes Oscars bekroonde hitfilm La La Land werken regisseur en Oscarwinnaar Damien Chazelle en steracteur Ryan Gosling opnieuw samen aan FIRST MAN van Universal Pictures. Deze film vertelt het boeiende verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen, met de nadruk op astronaut Neil Armstrong en de periode van 1961 tot en met 1969. Deze indringende persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen, en laat zien wat Armstrong en heel Amerika er wel niet voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden.

Verder met o.a. Claire Foy (The Crown, The Girl in the Spider’s Web), Jason Clarke (Everest, Zero Dark Thirty), Kyle Chandler (Bloodline, Manchester by the Sea), Patrick Fugit (Gone Girl), Ciaran Hinds (Red Sparrow, Harry Potter and the Deathly Hallows), Corey Stoll (Ant-Man, Midnight in Paris), Pablo Schreiber (Orange is the New Black, 13 Hours).

Het scenario is afkomstig van Oscarwinnaar Josh Singer (Spotlight), en productie is in handen van Wyck Godfrey & Marty Bowen (The Twilight Saga, The Fault in Our Stars) en hun Temple Hill Entertainment productiemaatschappij, samen met Chazelle. Isaac Klausner (The Fault in Our Stars) treedt op als uitvoerend producent. DreamWorks Pictures co-financiert de film.

#FirstManNL