VENOM #1 film in Nederland

VENOM heeft het beste openingsweekend voor een superheldenfilm van Sony in Nederland. De film bracht 1,2 miljoen euro op en telde ruim 113.000 bezoekers. VENOM verslaat alle Spider-Man-films en veel van de andere Marvel-films. Alleen Captain America: Civil War, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Black Panther, Avengers: Infinity War en Deadpool 1 en 2 scoorden beter.

Tom Hardy is te zien als de mysterieuze VENOM, een van Marvels meest gruwelijke anti-helden.

Journalist Eddie Brock (Tom Hardy) probeert de beruchte oprichter van de Life Foundation, de geniale Carlton Drake (Riz Ahmed), te ontmaskeren. Hij is hier zo door geobsedeerd dat het zijn carrière en de relatie met zijn vriendin Anne Weying (Michelle Williams) kapot maakt. Terwijl Eddie één van Drake’s experimenten aan het onderzoeken is, versmelt de buitenaardse Venom met zijn lichaam. Hierdoor krijgt hij ineens enorme superkrachten. Eddie kan de onvoorspelbare en gevaarlijke Venom echter niet in bedwang houden. Hij moet een innerlijke strijd aangaan met de duistere krachten die hem beheersen om te voorkomen dat hij de controle over zichzelf totaal verliest.

Verder met o.a. Scott Haze en Reid Scott.

Gebaseerd op de Marvel Comic. Geregisseerd door Ruben Fleischer.

Geproduceerd door Avi Arad, Matt Tolmach, Amy Pascal.
Uitvoerend producenten: David Householter en Stan Lee.
Naar een scenario van Scott Rosenberg & Jeff Pinkner, Kelly Marcel en Will Beall.

VENOM draait vanaf 3 oktober in de bioscoop, in 3D, IMAX 3D en Dolby Cinema.

www.venomfilm.nl
www.facebook.com/VenomFilmNL
#VenomNL