MOAM VIERT 90STE VERJAARDAG MICKEY MOUSE MET KUNSTCOLLECTIE

AMSTERDAM, 23 oktober 2018 // Mickey wordt 90 jaar en wereldwijd wordt deze mijlpaal groots gevierd. In Nederland werkt Disney samen met MOAM, die achttien jonge kunstenaars selecteerde voor een Mickey expositie. De jarige Mickey Mouse is de inspiratiebron voor kunstenaars. Op 1 november aanstaande exposeren zij hun unieke werk tijdens een magisch verjaardagsfeest in Amsterdam.

MOAM en Disney slaan de handen ineen, met achttien jonge talentvolle kunstenaars, waaronder illustratoren, schilders, filmmakers en modeontwerpers is er een diversiteit aan objecten te bewonderen. Zij hebben zich laten inspireren door Mickey Mouse van 1928 tot 2018. De expositie wordt uitbundig geopend met een exclusief feest. De avond staat in het teken van Mickey, multidisciplinaire kunst, Disneymagie, creativiteit en jong talent.

Al negentig jaar lang is Mickey Mouse het icoon voor creativiteit, fantasie en expressie. Voor zowel jong als oud is dit Disney karakter al sinds 1928 het boegbeeld van The Walt Disney Company. Zijn herkenbare outfit: rode broek, gele schoenen en witte handschoenen, maar ook zijn neus voor avontuur maakt dit icoon wereldwijd is geworteld en omarmd.

Het exclusieve evenement vindt plaats in de Wintertuin van het Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam, dat voor deze gelegenheid compleet in Disney magie gehuld zal zijn. Samen met de grootste Mickey Mouse fans van Nederland, waaronder Wibi Soerjadi, genieten wij van deze magische avond.

Over MOAM
MOAM is een creative agency dat jong art- en design talent in samenwerking brengt met de gevestigde Nederlandse creatieve industrie. Jong talent, zelfexpressie en creatieve vrijheid staan hierbij centraal.

Over Mickey Mouse 90th Anniversary Celebration

Sinds zijn debuut op het grote scherm in Steamboat Willie op 18 november 1928, is Mickey de wereldwijde ambassadeur van The Walt Disney Company. De 90-jaar viering van Mickey omvat nieuwe merk- en product-samenwerkingen op het gebied van mode, gadgets, speelgoed, homedecoratie, accessoires, een speciale uitzending opgedragen aan Mickey op ABC television (4/11), een nieuw seizoen van korte animatiefilms over Mickey Mouse op Disney Channel en veel meer. Ook in Disneyland Paris wordt Mickey’s verjaardag groots gevierd met betoverende shows, feestelijke decoraties en de nieuwe attractie ‘Mickey’s PhilharMagic’.