Halloween beste opening voor een film van Blumhouse Productions

HALLOWEEN heeft dit weekend het beste openingsweekend voor een Blumhouse film gescoord in Nederland. Met een opbrengst van meer dan  €400.000 en bijna 45.000 bezoekers verbreekt deze heropleving van het slasher genre het voormalig beste Blumhouse-openingsweekend van Paranormal Activity 4 uit 2012.

Inclusief voorpremières hebben al bijna 70.000 bezoekers de film gezien met een recette van meer dan €600.000. Daarmee is dit nu al de meest succesvolle film in de franchise (waar de cijfers van bekend zijn).

HALLOWEEN heeft in de V.S. inmiddels al meer dan $150 miljoen opgebracht. Wereldwijd staat dit bedrag op bijna $230 miljoen.

In HALLOWEEN keert Jamie Lee Curtis terug in de iconische rol van Laurie Strode, die voor de allerlaatste keer de confrontatie aangaat met Michael Myers. Veertig jaar geleden ontsnapte ze aan zijn slachtpartij tijdens Halloween en sindsdien heeft ze nachtmerries over deze gemaskerde seriemoordenaar.

Horrorlegende John Carpenter werkte aan de film als uitvoerend producent en als adviseur bij de opnames. Hij deed dit samen met de meest toonaangevende horrorproducent van dit moment Jason Blum (Get Out, Split, The Purge, Paranormal Activity). Filmmakers David Gordon Green (regie & scenario) en Danny McBride (scenario) hebben zich laten inspireren door Carpenters klassieker uit 1978, en schreven een verhaal dat na de gebeurtenissen uit die film een nieuwe weg inslaat.

Halloween wordt mede geproduceerd door Malek Akkad, wiens Trancas International Films al sinds de eerste Halloween-film deze serie produceert, en door Bill Block (Elysium, District 9). Naast Carpenter en Curtis treden ook Green en McBride op als uitvoerend producenten namens hun Rough House Pictures productiemaatschappij.

Universal Pictures zal HALLOWEEN wereldwijd uitbrengen in samenwerking met Trancas International Films, Blumhouse Productions en Miramax.

HALLOWEEN draait nu in de bioscoop.
www.facebook.com/HalloweenFilmNL 
#HalloweenNL