Leave No Trace winnaar Leiden International Film Festival 2018

LEAVE NO TRACE, de nieuwe film van regisseur Debra Granik (Winter’s Bone) heeft de American Indie Competition gewonnen van het Leiden International Film Festival. De gemiddelde waardering voor de film was 4,4 uit 5.

Lees meer.

LEAVE NO TRACE draait nu in de Nederlandse bioscopen.

LEAVE NO TRACE is de nieuwste indringende film van Debra Granik (Winter’s Bone, Stray Dog, Down to the Bone).

Tienermeisje Tom (nieuwkomer Thomasin Harcourt McKenzie) en haar vader Will die vroeger in het leger zat (Ben Foster uit Hell or High Water en The Messenger) houden zich al jaren schuil in Forest Park, een groot bos aan de rand van Portland, Oregon. Door een toevallige ontmoeting worden ze ontdekt, waarna ze uit het park verwijderd worden en in handen komen van de sociale dienst. Ze proberen zich aan hun nieuwe omgeving aan te passen, totdat een plotse beslissing hen op een gevaarlijke tocht door de wildernis stuurt. Samen zoeken ze volledige onafhankelijkheid en zien zij zich gedwongen om hun tegenstrijdige wensen onder ogen te komen; aan de ene kant willen ze ergens bij horen, aan de andere kant hebben ze een sterke drang om op zichzelf te leven.

Regie is in handen van Granik; het scenario is afkomstig van Granik en Anne Rosellini, die samen een Oscarnominatie kregen voor Winter’s Bone. Het verhaal is gebaseerd op het boek My Abandonment van Peter Rock.

#LeaveNoTraceNL

MYAB_05-05_01613.CR2