Wereldpremière Dirty God van Sacha Polak opent 48ste IFFR

Wereldpremière Dirty God van Sacha Polak opent 48ste IFFR

Met een krachtige rol van debuterend actrice Vicky Knight

Dirty God van de Nederlandse filmmaker Sacha Polak (Hemel, Zurich), geproduceerd door Marleen Slot (Viking Film), opent op woensdagavond 23 januari 2019 de 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR). De film is een krachtig portret van de jonge moeder Jade (indrukwekkend vertolkt door Vicky Knight) en gaat over moederschap, moed en zelfacceptatie in het hedendaagse Londen.

Festivaldirecteur Bero Beyer: “We zijn heel blij dat onze 48ste editie opent met deze intense, krachtige film van een uitgesproken Nederlandse maker. Dirty God gaat voorbij aan oppervlakkigheden en stelt vragen rond schaamte en schoonheid, haat en angst, kracht en femininiteit. Deze grandioze film grijpt je bij je strot, maar tekent tegelijkertijd een complex en gelaagd beeld van een sterke vrouw die met haar eigen moeilijke situatie dealt.”

Sacha Polak: “Als trouwe bezoeker van IFFR ben ik zeer vereerd dat Dirty God het
festival opent. Wat bijzonder dat we hier de wereldpremière van de film mogen
beleven.”

Slechts enkele dagen na zijn wereldpremière in Rotterdam zal Dirty God op Sundance Film Festival te zien zijn als eerste Nederlandse film ooit in de World Cinema Dramatic Competition.

Dirty God was onderdeel van BoostNL tijdens IFFR’s CineMart in 2016. Polaks speelfilmdebuut Hemel (2012) werd in Berlijn vertoond en won daar de FIPRESCI-prijs. Haar tweede speelfilm Zurich (2015) werd ook in Berlijn vertoond en won er de C.I.C.A.E.-prijs. Dirty God is Polaks eerste Engelstalige film.

De Official Opening Night vindt plaats op woensdag 23 januari 2019 in de Doelen. We zijn vereerd dat Minister van Educatie, Onderwijs en Wetenschap Ingrid van Engelshoven present zal zijn om het festival met ons te openen. Sacha Polak en haar filmcrew zullen ook aanwezig zijn.

Kaarten voor de Opening Night: Film & Party 2019 zijn al te koop via IFFR.com.