Première Spider-Man: Into the Spider-Verse

Op de koude zaterdag 15 december was de rode loper voor de première van Spider-Man: Into the Spider-Verse binnen, wat een verademing was voor iedereen. Het merendeel van de Nederlandse stemmencast was aanwezig: Ronnie Flex (de stem van de jonge Spider-Man Miles Morales), Thijs Römer (de stem van de oude Spider-Man Peter B. Parker) met zijn vriendin Igone de Jongh, Edwin Jonker (Jefferson David), Levi van Kempen (RIPeter) met zijn vriendin, Fernando Halman (Oom Aaron), Derek de Lint (Wilson Fisk / King Pin), Olga Zuiderhoek (Tante May) en Cystine Carreon (Peni Parker) met haar familie. Daarnaast liepen de volgende BN-ers over de loper: presentatrice Sosha Duysker, Brigit Maasland met haar zoon Mees, Roué Verveer’s zonen Julian en Randy, Carolina Dijkhuizen met haar twee meiden, Jacob Derwig met zijn dochter en Horace Cohen en zijn familie.

Omdat het een Marvel-comic is, is gekozen voor een baanbrekende visuele stijl waarbij het gevoel van de comic-books nagebootst zijn, met veel snelheid en soms tekstballonnetjes. Spider-Man: Into the Spider-Verse introduceert Miles Morales, een tiener uit Brooklyn, en laat de eindeloze mogelijkheden zien van het SpiderVersum, waar meer dan één persoon het masker kan dragen. Denk hierbij aan Spider-Gwen, Spider-Ham en Spider-Man Noir uit andere Universums. Samen strijden zij tegen een gemene man, die maar één missie heeft.

De film Spider-Man: Into the Spider-Verse is op 13 december in voorpremière gegaan, in 3D. Je kunt gaan kijken naar de originele en Nederlands gesproken versie.

Foto (c) Armelle van Helden