Portret van Ricky de Sire geselecteerd voor International Film Festival Rotterdam

Bastiaan Bosma maakt documentairedebuut op Excelsior Recordings

Hij is De Koning van de Nederlandstalige Rock & Roll.
Z’n naam? Eric de Boer alias Ricky de Sire.

Bastiaan Bosma portretteerde de man die vanuit Rotterdam monomaan werkt aan zijn carrière. Voilà: de eerste documentaire geproduceerd door Excelsior Recordings.

‘De Koning van de Nederlandstalige Rock & Roll’ beleeft op 30 januari zijn première op International Film Festival Rotterdam. Plaats van handeling is WORM waar Ricky de Sire na de vertoning een exclusief optreden verzorgt.

Ter gelegenheid van de documentaire stelde Arie van Vliet (zanger/gitarist van Lewsberg) tezamen met de beheerder van het Ricky de Sire-archief Niek Hilkmann het album ‘Overal Tegenin’ samen, dat ‘Het beste van vier decennia Ricky de Sire’ bundelt op cd. Dit album verschijnt in een gelimiteerde oplage op Excelsior.

Over Bastiaan Bosma: self made regisseur (VPRO, RTL) en berucht muzikant (Aux Raus, MICH, Ploegendienst).

Over Excelsior: onafhankelijk label sinds 1996 waarop in januari 2019 een documentaire en een boek verschijnt.

De 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt plaats van woensdag 23 januari – zondag 3 februari 2019. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, installaties, exposities, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Meer informatie via IFFR.com.

Korte inhoud
‘De Koning van de Nederlandstalige Rock & Roll’

Sinds de jaren ’80 brengt Ricky de Sire (Eric de Boer) met enige regelmaat en in samenwerking met verschillende muzikanten, singles en platen uit. Toch is het hem tot op heden niet gelukt een groot publiek te bereiken, ondanks een tomeloze toewijding en inzet.

In deze film blikt Eric terug op zijn carrière en kijkt hij naar de toekomst. We zien hoe hij ondanks alle tegenslagen en het gebrek aan erkenning nog altijd hoopt op een doorbraak bij een groot publiek.
Daarnaast zien we een muzikant en artiest die zijn hele leven wijdt aan het creëren van een uniek oeuvre dat hij zelf als zijn levenswerk beschouwt.

Door dicht op de huid van Eric te zitten en doordat hij de ruimte krijgt om vrijuit te reflecteren op zijn eigen werk en zijn leven, ontstaat een beklemmend en ontroerend portret van één van Nederlands meest gepassioneerde en unieke artiesten die tot nu toe altijd onder de radar is gebleven.