Donderdag in de bioscoop: The Hate U Give

Starr Carter (Amandla Stenberg) beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels blanke privéschool waar ze naartoe gaat. De precaire balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap zal ze zichzelf moeten laten horen en moeten opkomen voor wat juist is.

The Hate U Give is gebaseerd op de veelgeprezen New York Times-bestseller van Angie Thomas, in Nederland uitgegeven door uitgeverij Moon. De Nederlandse vertaling van het boek door Jasper Mutsaers is uitgeroepen tot het ‘Beste Boek voor Jongeren 2018’ in de categorie ‘Vertaald’.

Naast Amandla Stenberg spelen ook Russell Hornsby, Regina Hall, Common, Anthony Mackie en Issa Rae een rol in de film.

 

Cast: Amandla Stenberg, K.J. Apa, Russel Hornsby, Issa Rae, Sabrina Carpenter, Regina Hall
Regisseur: George Tillman jr.

THE HATE U GIVE draait vanaf donderdag 24 januari in de Nederlandse bioscopen.