Première Maya de Bij: De Honingspelen groot succes!

Zondag 10 februari was het een groot feest in de Kinepolis Jaarbeurs Utrecht! Daar vond namelijk de première plaats van Maya de Bij: De Honingspelen. De middag stond helemaal in het teken van deze nieuwe film: bezoekers konden als een echte ster over de geel met zwarte loper en schminksters zaten klaar om de zaal te vullen met een heleboel kleine bijtjes. Onder toeziend oog van een deel van de cast, waaronder Coen en Sander en Vajèn van den Bosch, werd de film voor het eerst vertoond aan het grote publiek. Maya de Bij: De Honingspelen is vanaf 13 februari te zien in bioscopen in heel Nederland. Na de succesvolle eerste film van dit vrolijke bijtje werd er met veel enthousiasme uitgekeken naar de tweede film Maya de Bij: De Honingspelen, waarin Ilse Warringa de stem van de Keizerin vertolkt, Vajèn van den Bosch weer de stem van Maya inspreekt en waarin Coen en Sander te horen zijn als de mieren Eddie en Freddie. Ook Dolshe en Olcay Gulsen zijn te horen in de film: De Honingspelen is voor de zussen de eerste animatiefilm die zij ooit samen in hebben gesproken.

Ook in de nieuwe film gaan Maya, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes op avontuur. Deze keer zetten de vriendjes alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zij moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?

Maya de Bij: De Honingspelen werd uitgebracht door Splendid Film en is vanaf 13 februari 2019 te zien in bioscopen door heel Nederland. Kijk voor meer informatie op mayadefilm.nl.