The White Crow in première tijdens Cinedans FEST

THE WHITE CROW, de nieuwe film van regisseur Ralph Fiennes over het leven van de Russische balletdanser Rudolf Noerejev gaat op 10 maart a.s. in première tijdens Cinedans FEST in Eye Amsterdam.

Meer informatie CineDans: http://cinedans.nl/festival-2019/
Tickets voor het evenement zijn beschikbaar via: http://bit.ly/WhiteCrowTickets

THE WHITE CROW draait vanaf 11 april in de bioscoop.

Van 8 tot en met 10 maart 2019 viert Cinedans FEST de 16e editie in Eye Filmmuseum en in Playground in het A-Lab.
Naast nationale en internationale dansfilms en documentaires maken ook VR-dans projecten, lezingen, debatten en workshops deel uit van het festival.

THE WHITE CROW, geregisseerd door Ralph Fiennes, vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. We zien hoe Noerejevs jeugd werd getekend door armoede in de Sovjet-stad Ufa en zijn opkomst als danser in Leningrad. Wanneer hij in het begin van de jaren ’60 reist naar Parijs, op dat moment het epicentrum van de Westerse cultuur, wordt hij nauwlettend in de gaten gehouden door KGB-agenten wat leidt tot een ijzingwekkende confrontatie op de luchthaven van Le Bourget.

Cast: Oleg Ivenko (danser bij het Staatopera en Ballet van Kazan in Rusland), Adèle Exarchopoulos (La Vie D’Adèle/Blue is the Warmest Color) en Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel, The English Patient, Schindler’s List).

Geregisseerd door Ralph Fiennes (The Invisible Woman).
Geproduceerd door Gabrielle Tana.
Scenario door David Hare.

THE WHITE CROW draait vanaf 11 april a.s. in de bioscoop.
#WhiteCrowNL

TWC_D01_447.CR2