US op nr. 1 geopend in Amerika

US
NR. 1 OPENING IN AMERIKA
BESTE OPENINGSWEEKEND JORDAN PEELE

De nieuwe film van regisseur Jordan Peele is afgelopen weekend in première gegaan in Amerika en is daar op nr. 1 geopend met een opbrengst van maar liefst $70,3 miljoen. Het is het beste resultaat voor een horrorfilm gebaseerd op een origineel script ooit en het derde beste openingsweekend van een horrorfilm allertijden (na It met $123,4 miljoen en Halloween met $76,2 miljoen). Daarnaast heeft US het record verbroken voor het hoogste openingsweekend van een R-rated originele film en verslaat daarmee Ted die in het eerste weekend $54,4 miljoen opbracht in 2012. Het is het op een na beste openingsweekend van het jaar, na Captain Marvel.

In Nederland heeft de film €414.000 opgebracht en is US al bezocht door bijna 50.000 bezoekers. Dit is 33% meer dan het regiedebuut van Jordan Peele (Get Out) dat in het openingsweekend €310.000 opbracht.

De innovatieve filmmaker en Oscarwinnaar Jordan Peele (Get Out) komt opnieuw met een originele en controversiële thriller: US. Peele treedt op als producent namens zijn eigen Monkeypaw Productions, samen met Sean McKittrick en Jason Blum. Ian Cooper van Monkeypaw is co-producent. US is geschreven en geregisseerd door Peele.

Met o.a. Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon en Noelle Sheldon.

US draait vanaf nu in de bioscoop.
#UsFilmNL