Kinepolis lanceert ScreenX-technologie als eerste in Nederland

Kinepolis lanceert ScreenX-technologie als eerste in Nederland

In 2019 zullen internationaal 6 Kinepolis bioscopen worden voorzien van ScreenX. Deze eerste multi-projectie bioscooptechnologie ter wereld zal de bioscoopervaring naar een nóg hoger niveau tillen.

ScreenX stelt bioscoopbezoekers in staat verder te kijk dan het kader van het filmscherm door gebruik te maken van een eigen systeem dat afbeeldingen van speelfilms en pre-show reclame uitbreidt naar de linker- en rechterwanden van het theater, waardoor een meeslepende, panoramische, 270 graden kijkervaring ontstaat. Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis, heeft in Las Vegas een interantionale expansiedeal gesloten met het toonaangevende bioscooptechnologiebedrijf CJ 4DPLEX dat ScreenX ontwikkelde.

Een preview van ScreenX:

Ultieme filmbeleving bij Kinepolis
Eddy Duquenne is trots op het partnership met CJ 4DPLEX en de mogelijkheid om met 6 ScreenX-zalen in Kinepolis bioscopen ‘de ultieme filmbeleving’ verder kracht bij te zetten. “We kijken ernaar uit om filmervaringen van een ander niveau naar onze klanten te brengen en samen met CJ 4DPLEX zullen we de grenzen van deze ervaringen blijven verleggen.”

Ook JongRyul Kim, CEO van CJ 4DPLEX, is content met de samenwerking. “We zijn ontzettend blij dat we de krachten kunnen bundelen met een fantastische nieuwe partner en samen het bioscooplandschap kunnen omvormen. We kijken ernaar uit om een langdurig partnership met Kinepolis op te bouwen in de komende jaren.”

 

Over Kinepolis
Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.

In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 98 bioscopen in haar portefeuille (waarvan 45 in eigendom), goed voor 886 schermen en meer dan 175.000 zitplaatsen. Kinepolis kan rekenen op 3.800 medewerkers om miljoenen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen. Meer info op www.kinepolis.com/corporate

Over ScreenX
ScreenX is ‘s werelds eerste multi-projectie theatertechnologie die wordt gebruikt in een theateromgeving en bestempeld is als de visueel meest meeslepende theaterervaring van CJ 4DPLEX. Tot nu toe zijn er 203 ScreenX schermen geïnstalleerd over de hele wereld, waaronder 87 schermen in Zuid-Korea; 66 schermen in China; 17 in de Verenigde Staten; 9 in Engeland; 4 in Turkije; 4 in Japan; 3 in Zwitserland; 2 in Frankrijk; 2 in Vietnam en 1 in Spanje, Hongarije, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Thailand, Indonesië, Israël, Canada en Polen. ScreenX werd op ShowEast 2018 erkend als de ‘Innovator van het jaar’. Ga voor meer informatie naar www.screenx.co.kr