Succesfilm MISFIT krijgt remake in Polen

Nederlandse aanpak ook internationaal groot succes

Amsterdam, 1 mei 2019 – Na een eerste remake voor de Duitse markt, krijgt het succesformat MISFIT nu een remake in Polen en is er tevens interesse getoond vanuit Australië, Spanje en Zuid-Amerika. NewBe zet hiermee als eerste Nederlandse producent stappen om films als formats te exporteren naar het buitenland zoals dit met tv-formats al veelvuldig gebeurt, in het geval van MISFIT samen met Splendid Film. Onlangs kondigden beide partijen de productie van MISFIT 2 aan die vanaf 25 september in de Nederlandse bioscopen te zien is.  

MISFIT, een format uit de koker van contentproducent NewBe en fullmediabedrijf Splendid Film, was met 260.000 bezoekers in de Benelux één van de meest succesvolle Nederlandse bioscoopreleases van 2017. De campagne voor de film won onder andere een ‘The Best Social Media Award’ en de trailer schopte het met twee miljoen views tot de best bekeken Nederlandse filmtrailer ooit. Na wekenlang trending te zijn geweest op Netflix, draait er inmiddels een remake van de film in alle Duitse bioscopen. MISFIT 1 is door NewBe in coproductie met Splendid Film geproduceerd.

Jeroen Koopman: “Nederland is een echt TV format-export land, maar in mindere mate een film-export land. Door films als formats aan te vliegen komt daar hopelijk een beetje verandering in. MISFIT hebben we benaderd als totaalformat. Alles is op dezelfde manier aangepakt, van marketing, casting tot aan vormgeving en shots. Die aanpak heeft goed gewerkt voor de Duitse remake en willen we nu verder uitrollen naar andere markten.”

Vorige week kondigden Newbe en Splendid Film de start van de productie voor MISFIT 2 aan, die wederom geregisseerd wordt door Erwin van den Eshof. Splendid Film brengt de film op 25 september dit jaar uit in Nederlandse bioscopen, Belgische bioscopen volgen eind oktober. Via het YouTube-kanaal MISFITdefilm zijn de ontwikkelingen te volgen.