ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD #1 in Nederland

Met bijna 1.7 miljoen euro en ruim 165.000 bezoekers heeft ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD de beste openingsresultaten gehaald voor een film van Quentin Tarantino. Het is beter dan de openingsweekenden van Inglourious Basterds en Django Unchained bij elkaar opgeteld en zelfs beter dan de openingsresultaten van de eerste vijf films van Tarantino bij elkaar. Het is het beste openingsweekend voor Leonardo DiCaprio (dit was The Revenant) en Brad Pitt (dit was Inglourious Basterds).

Een interessant detail: het is het grootste openingsweekend voor een originele film aller tijden. Alle betere openingsweekenden waren sequels (Avengers / Star Wars), remakes (The Lion King / Beauty and the Beast) of gebaseerd op een tv-serie (Gooische Vrouwen). ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD  (in tegenstelling tot de genoemde films) niet gelinkt aan een franchise, bekend boek of tv-serie.

Quentin Tarantino’s ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD draait nu in de bioscoop, ook in IMAX en Dolby Cinema. In EYE Filmmuseum te zien op 35mm.
https://www.onceuponatimeinhollywoodfilm.nl/