Abominable op nr. 1 geopend in Amerika

ABOMINABLE (EVEREST: DE JONGE YETI) van DreamWorks Animation is met $20.9 miljoen op nr. 1 geopend in Amerika. Naast Us en Good Boys is het de enige originele film die dit jaar op nr. 1 is geopend. Het is de hoogste opening voor een originele animatiefilm dit jaar. Het is de achtste film van Universal Pictures die dit jaar op nr. 1 is geopend. Dit zijn de meeste nr. 1 posities voor een filmstudio in 2019.

ABOMINABLE werd goed ontvangen door de Amerikaanse pers en is 80% Certified Fresh op RottenTomatoes. Het publiek geeft de film een “A” CinemaScore en een audience score van 96% op RottenTomatoes.

Met EVEREST: DE JONGE YETI / ABOMINABLE nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya.

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Tara Hetharia, Roben Mitchell, Matheu Hinzen, Kim van Kooten, Derek de Lint, Loretta Schrijver, Denise Aznam, Jacob Derwig, Levi van Kempen en Beau Schneider.

EVEREST: DE JONGE YETI draait vanaf 5 oktober in de bioscoop, in 2D en 3D. In de originele en Nederlands gesproken versie.

#EverestDeJongeYeti
#AbominableNL
https://www.everestdejongeyeti.nl/