Vanaf donderdag in de bioscoop: JOKER

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham.

Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian… maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

Drievoudig Oscar® genomineerde Phoenix (“The Master”, “Walk the Line”, “Gladiator”) is te zien in de film naast Oscar®winnaar Robert de Niro (“Raging Bull”, “The Godfather: Part II”).

De voor een Oscar® genomineerde Phillips (“Borat”, “The Hangover”-films) regisseert het scenario dat hij samen met Scott Silver (“The Fighter”) heeft geschreven, gebaseerd op karakters van DC.

JOKER draait vanaf 3 oktober in de bioscoop.