Taylor Swift en Andrew Lloyd Webber schrijven nieuw nummer voor CATS

Popicoon Taylor Swift en de legendarische componist Andrew Lloyd Webber werken samen aan een nieuw origineel nummer voor CATS. Het nummer ”Beautiful Ghosts” is zowel te horen in de film als tijdens de aftiteling.

Als onderdeel van de aankondiging heeft Universal Pictures vandaag een exclusieve video uitgebracht. Neem een kijkje achter de schermen bij het maken en het opnemen van het nummer, alsmede een interview met Taylor Swift, Lloyd Webber en Tom Hooper.

Zie hieronder het volledige bericht.

TAYLOR SWIFT AND ANDREW LLOYD WEBBER
WRITE NEW ORIGINAL SONG
FOR UNIVERSAL PICTURES’ CATS

The song, “Beautiful Ghosts,” is performed
by Francesca Hayward in the film,
and by Swift in the film’s end credits

OCTOBER 25, 2019, London UK – Today, Universal Pictures announced that global music icon Taylor Swift and legendary composer Andrew Lloyd Webber have collaborated on a new, original song written for Universal Pictures’ film Cats, based on Lloyd Webber’s record-shattering stage musical. The song, “Beautiful Ghosts,” will feature in both the film and in the end credits.

Cats, in theaters December 20, is directed by Oscar®-winning filmmaker Tom Hooper (Les Misérables, The King’s Speech), and stars Swift, James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Rebel Wilson and Royal Ballet principal dancer Francesca Hayward.

In the film, the song is performed by Hayward, who stars in the role of Victoria. The version of the song performed by Swift, who plays Bombalurina in the film, will play over the end titles.

As part of the announcement, Universal today also released an exclusive, behind-the-scenes video documenting the creation and recording of the song and including an interview with Swift, Lloyd Webber and Hooper. The video can be seen here.

One of the longest-running shows in West End and Broadway history, the stage musical “Cats” includes some of Lloyd Webber’s most indelible songs, including “Memory.” Lloyd Webber, Swift and the filmmakers were excited at the idea of introducing a new song for the film adaptation.

Lloyd Webber saw an opportunity to create a new signature song for Victoria, whose character has been expanded for the film. “When I first read the screenplay, the first thing I said was, ‘We have to have a song for Victoria,’” Lloyd Webber says. “Beautiful Ghosts,” he says, is now, “an incredibly important and central part of the whole film.”

For director Tom Hooper, the song exceeded even his high expectations. “What I couldn’t believe was the extraordinary beauty of these lyrics that Taylor had written,” Hooper says. “It was as if someone had come into the film I was in the middle of making and … had reflected back to me a profound understanding of what we are trying to do with the movie. It was utterly thrilling.”

CATS van Universal Pictures en Working Title is een vernieuwende filmbewerking van de wereldberoemde Andrew Lloyd Webber-musical met een sterrencast bestaande uit o.a. James Corden, Dame Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson en Francesca Hayward. Oscarwinnaar en regisseur Tom Hooper (The King’s Speech, Les Misérables, The Danish Girl) maakt gebruik van nieuwe technologie om zijn castleden te transformeren.

Deze epische film wordt geproduceerd door Hooper en door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title, samen met Les Misérables-coproducent Debra Hayward. CATS wordt geproduceerd door Working Title Films in samenwerking met Monumental Pictures en The Really Useful Group. Andrew Lloyd Webber, Angela Morrison en Jo Burn treden op als uitvoerend producenten. Tom Hooper en Lee Hall (Billy Elliott, War Horse) hebben het verhaal voor het witte doek bewerkt. De gerenommeerde casting director Lucy Bevan verzorgt de casting van deze filmuitvoering.

CATS is één van de langstlopende shows in zowel de geschiedenis van het Londense West End als van Broadway. CATS beleefde haar wereldpremière in 1981 in het New London Theatre, waar het uiteindelijk een recordaantal van 21 jaar gespeeld heeft met in totaal bijna 9000 voorstellingen. Deze baanbrekende productie die gebaseerd is op T.S. Eliots “Old Possum’s Book of Practical Cats” won onder meer een Olivier en een Evening Standard Award voor Beste Musical. In 1983 won de Broadway-uitvoering van deze productie maar liefst zeven Tony Awards, waaronder die van Best Musical. Deze buitengewone productie liep in totaal 18 jaar.

CATS draait vanaf 19 december in de bioscoop.
#CatsFilmNL