GEORGE MICHAEL GAF EMMA THOMPSON GOEDKEURING VOOR LAST CHRISTMAS


NIEUW NUMMER
‘THIS IS HOW (WE WANT YOU TO GET HIGH)’ VERSCHIJNT 8 NOVEMBER A.S.

Emma Thompson, scenarioschrijver en een van de hoofdrolspelers in LAST CHRISTMAS, was vorige week te gast bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Hier vertelde ze hoe bijzonder het was dat George Michael zelf nog goedkeuring heeft kunnen geven op de film LAST CHRISTMAS, die is geïnspireerd op een van de meest bekende nummers van Wham!.

Emma Thompson en haar man Greg Wise hebben het verhaal en het titellogo met George Michael kunnen delen waarna zij begon met het schrijven van het scenario voor de film.

Emma Thompson: “I met him and he was just the loveliest guy you can imagine. All of these themes in the movie — he was passionate about homelessness, he had this great social conscience, and he was so lovely, and I got really enthused and we started to write and then, of course, he had that tragic early death, 2016 Christmas. I miss him so much and I wish he was here because I know he’d love it because the film’s like being hugged.”

Er zijn 15 nummers van George Michael en Wham! te horen in LAST CHRISTMAS – met verder o.a. Emilia Clarke en Henry Golding – met aan het einde van de film het nieuwe nummer ‘This Is How (We Want You To Get High)’

Emma Thompson vervolgde met “‘Heal the pain’ which is my favourite of his songs, it’s like it was written for the movie, and he said that.”

Bekijk hier het hele interview.

Emilia Clarke (HBO’s Game of Thrones), Henry Golding (A Simple Favor, Crazy Rich Asians), Michelle Yeoh (Crazy Rich Asians) en Emma Thompson (Bridget Jones’s Baby, Love Actually) spelen de hoofdrollen in LAST CHRISTMAS, een romantische comedy geïnspireerd door de muziek van George Michael. De film is geregisseerd door Paul Feig (A Simple Favor, Spy, Bridesmaids). Het scenario is geschreven door Emma Thompson en Bryony Kimmings.

De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door  het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen – zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom (Henry Golding) lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je gewoon naar je hart luisteren… en een beetje ‘faith’ hebben.

De muziek van George Michael en Wham! is prominent aanwezig in LAST CHRISTMAS, waaronder natuurlijk ook de bitterzoete kerstklassieker waar de film haar naam aan ontleent. Daarnaast zal in deze film een nummer van deze legendarische artiest te horen zijn die nog nooit eerder uitgebracht is. George Michael heeft gedurende zijn succesvolle carrière meer dan 115 miljoen albums verkocht en tal van hits gescoord.

De film is geproduceerd door BAFTA winnaar David Livingstone (Calamity Films), Emma Thompson, door Paul Feig en Jessie Henderson (namens Feigco Entertainment) en Sarah Bradshaw als uitvoerend producent.

LAST CHRISTMAS draait vanaf 7 november in de bioscoop.

www.lastchristmasfilm.nl
#LastChristmasNL