Remake van Nederlandse film MISFIT megahit in Polen

Een remake van de succesvolle Nederlandse film MISFIT is afgelopen weekend in première gegaan in 154 Poolse bioscopen. In de eerste 3 dagen trok de Poolse remake van MISFIT meer dan 100.000 bezoekers. Het is daarmee historisch gezien de beste opening van een kinderfilm in Polen ooit, met twee keer zoveel bezoekers als de vorige recordhouder ‘Tarapaty’. Ook de social media kanalen van de film doen het goed met inmiddels 97.000 Instagram volgers en 92.000 abonnees op YouTube.

Net als in de originele Nederlandse versie speelt ook in de Poolse remake van MISFIT een populaire influencer de hoofdrol, Sylwia Lipka. MISFIT is door producent NewBe samen met distributeur Splendid als totaalformat ontwikkeld en na de première in Nederland in 2017 verkocht als exportproduct aan buitenlandse partijen. Polen is dan ook niet het eerste land dat een remake van de film maakt. Eerder werd er door NewBe ook al een Duitse versie gemaakt, waar onder andere Sylvie Meis een rol in wist te bemachtigen.

MISFIT, met in de oorspronkelijke Nederlandse versie Djamila in de hoofdrol, was met 260.000 bezoekers in de Benelux één van de meest succesvolle Nederlandse bioscoopreleases van 2017.

Jeroen Koopman, oprichter NewBe: “We zijn ontzettend trots op hoe goed MISFIT het doet, zowel in Nederland als over de grens. We hebben MISFIT altijd als totaalformat gezien, waarbij het niet alleen draait om het script, maar ook om de online marketingcampagne, de castingbijbel en zelfs de kleurstellingen en art direction. In Polen heeft de producent dat tot in de puntjes uitgevoerd en het is dan wel heel bijzonder om te zien dat het nu daar misschien nog wel beter werkt dan hier bij ons.”