Videoverslag Nederlandse première Dolittle in aanwezigheid van de stemmencast

Gisteren vond de Nederlandse première van DOLITTLE plaats in Pathé Arena Amsterdam. De Nederlandse stemacteurs, waaronder Roman Derwig, Rayen Panday, Eddy Zoëy, Edsilia Rombley, Thekla Reuten, Gijs Naber, Stefania, André Dongelmans, Pip Pellens, Pim Wessels, Derek de Lint, Murth Mossel en Bibian Mentel, waren hierbij aanwezig. Voorafgaand aan de film was er een optreden van Stefania en de presentatie was in handen van Levi van Kempen.

DOLITTLE draait vanaf 15 januari in de bioscoop, in de originele en Nederlands gesproken versie.

Robert Downey Jr. brengt het beroemde personage Dr. Dolittle tot leven in de nieuwe 3D-avonturenfilm DOLITTLE, voor de hele familie.

De excentrieke Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr. / Fedja van Huêt) leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria (Jessie Buckley, Wild Rose) ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt.

Op deze zoektocht krijgt de dokter gezelschap van een jonge leerling (Harry Collett, Dunkirk) en een bonte stoet aan dierenvrienden, waaronder een paniekerige gorilla (Rami Malek / Jamie Trenité), een enthousiaste maar onnozele eend (Octavia Spencer / Edsilia Rombley), een cynische struisvogel (Kumail Nanjiani / Rayen Panday) die continu kibbelt met een vrolijke ijsbeer (John Cena / Dennis van der Geest), en een eigenwijze papegaai (Emma Thompson / Ilse Warringa).

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Fedja van Huêt, Roman Derwig, Ilse Warringa, Jamie Trenité, Dennis van der Geest, Rayen Panday, Eddy Zoëy, Edsilia Rombley, Thekla Reuten, Gijs Naber, Stefania, André Dongelmans, Pip Pellens, Pim Wessels, Derek de Lint, Murth Mossel en Bibian Mentel.

In de originele versie met o.a. Robert Downey Jr.,  Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, John Cena, Harry Collett, Marion Cotillard, Frances de la Tour, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland, Carmel Laniado, Rami Malek, Kumail Nanjiani, Craig Robinson, Octavia Spencer en Emma Thompson.

DOLITTLE draait vanaf 15 januari in de bioscoop, in de originele en Nederlands gesproken versie.