Het Nationaal Hoorspel gelanceerd

Het Nationaal Hoorspel gelanceerd.

Voor meer verbeeldingskracht in spannende tijden.

Vandaag gaat het hoorspel “Hoekjes van Geluk” in première. Dit hoorspel is – de eerste in een reeks – te beluisteren op de nieuwe website www.hetnationaalhoorspel.nl en via Spotify. De cast van dit eerste hoorspel bestaat uit twaalf bekende (stem)acteurs waaronder Najib Amhali, Victoria Koblenko, Howard Komproe en Maryam Hassouni. 

Zoals we nu verslingerd zijn aan Netflix of een populaire tv-serie, zo gold dat vroeger voor het hoorspel. Duizenden mensen zaten gekluisterd aan de radio om naar het meest fantastische radio-toneel te luisteren. Het hoorspel is al een tijdje bezig aan een internationale opmars. Omdat juist in deze periode veel mensen behoefte hebben aan mooie verhalen met verbeeldingskracht, wordt Het Nationaal Hoorspel gelanceerd.

Initiatiefnemer Stephan Alspeer: “Het Nationaal Hoorspel is een samenwerking van heel veel bijzondere mensen in de creatieve sector. Allemaal partijen en mensen die met mij een positieve draai wilden geven aan het vele thuiszitten. Waar de agenda’s tot voorkort volliepen met het vertellen van verhalen voor de allergrootste merken, vertellen we nu verhalen voor al die families in Nederland.”  

Het eerste hoorspel “Hoekjes van Geluk” is ontstaan vanuit de gedachte iets te maken voor jonge ouders en verzorgers die nu al een paar weken lang thuis zijn met hun kinderen en opzoek zijn naar een balans tussen het schoolprogramma, ontspanning en educatie. Het verhaal is gericht op kinderen tussen de 4 en 12 jaar en is daarmee echt bedoeld om te beluisteren met de hele familie. De cast bestaat uit maar liefst twaalf stemacteurs waaronder bekende acteurs als Najib Amhali, Victoria Koblenko, Howard Komproe en Maryam Hassouni. Theatermaker Erris van Ginkel schreef het script.

Hoekjes van geluk” is gebaseerd op het gelijknamige boek van Maryam Hassouni en is geïnspireerd op Maryam’s eigen zoektocht naar geluk in een moeilijke periode. In het hoorspel komt de wereld van de 12-jarige Sam tot leven. Zo ontdekt hij dat geluk eigenlijk in een klein hoekje zit, zelfs als je net als Sam thuis zit. In iedere magische wereld ontmoet Sam iemand die een wijze les voor hem heeft. In dat ene hoekje met die plant, die plots uitgroeit tot een reusachtige boom. Bij dat hoekje onder de trap, waar een eng spinnenweb de toegangspoort tot een vriendelijke roze suikerspinnen-fabriek blijkt te zijn. Of achter het muizenholletje onder de keukentafel, dat leidt naar een heel bijzonder land.

Het eerste hoorspel is vanaf vandaag te beluisteren op www.hetnationaalhoorspel.nl en via Spotify. Daarnaast staan er op de site ook andere hoorspelen online, waaronder Peter en de wolf in Hollywood met Paul Haenen (2007), De Deense detective (2018) en Roodkapje (1970). In de komende periode wordt er gewerkt aan nieuwe stukken die via de website te beluisteren zullen zijn.