Groeten van Gerri vanaf 25 juni bij Pathé Thuis

Groeten van Gerri vanaf 25 juni bij Pathé Thuis
Frank Lammers’ lockdown-film exclusief te zien bij streamingdienst

De nieuwe lockdown-film Groeten van Gerri, geregisseerd door Frank Lammers, gaat 25 juni in première bij de streamingdienst Pathé Thuis. De film is daar vier weken exclusief te zien. Groeten van Gerri is een van de eerste Nederlandse films die tijdens de lockdown gemaakt wordt. De film is een initiatief van regisseur en acteur Frank Lammers, die naast zijn rol als regisseur zelf de hoofdrol van Gerri vertolkt.

Toen Lammers met producent Millstreet Films nadacht over een scenario dat thuis in quarantaine te draaien was, kwam Lammers – geïnspireerd door zijn dochter, die thuis verveeld een virtuele les volgde – op het idee om het verhaal te vertellen over scheikundeleraar Gerri tijdens de lockdown. Daar Gerri online lesgeeft neemt hij al snel niet meer de moeite om zich helemaal aan te kleden. Als hij na zijn les de camera van zijn laptop vergeet uit te zetten, gaat hij viraal in zijn witte onderbroek. De opnames zijn in volle gang.

Tragikomedie
Gerri’s leven zit vol grappige momenten, nadat hij viraal is gegaan in zijn witte onderbroek. Maar het verhaal laat ook het verdriet zien dat de coronacrisis bij veel Nederlanders veroorzaakt. Het missen van warme momenten met familie en vrienden, het contact dat voornamelijk via het beeldscherm verloopt, de eenzaamheid en het gebrek aan fysieke aanraking; Groeten van Gerri schetst een heel herkenbaar beeld van de situatie waarin wij ons de afgelopen maanden in bevonden.

Het scenario is geschreven door auteur Michiel Stroink – wiens veel geprezen roman Of ik gek ben in 2016 verfilmd werd. Naast Lammers zien we onder andere Sanne Langelaar, Fedja van Huêt en Heddy Lester in de film. Het tegenspel is digitaal, op afstand, want Gerri’s sociale contacten verlopen net als die van de rest van Nederland met name via een beeldscherm door middel van social media en videobellen, zoals Facetime en Zoom. Millstreet Films produceert de film en maakte afspraken met streamingdienst Pathé Thuis voor de distributie.

“We zijn ontzettend blij dat de nieuwste film van Frank Lammers bij ons in première gaat. Het is een bijzondere film, zowel vanwege het herkenbare thema, als de manier waarop het geproduceerd is. Het is indrukwekkend hoe deze film in zo’n korte periode tot stand is gekomen”, zegt Thomas van de Weerd, oprichter van Pathé Thuis.

Oproep: Nederlanders maken kans op gastrol
Ook de mensen thuis kunnen een rolletje in de film bemachtigen. Deze week deed Lammers nog een oproep om een video in te sturen waarin je iets écht geks doet óf iets heel ingewikkelds uitlegt in je witte onderbroek. Nederlanders kunnen meedoen door hun video te delen op social media met de tags @groetenvangerri #gerrichallenge, en maken zo kans op een rol.

Naar een idee van: Frank Lammers
Scenario: Michiel Stroink
Regie: Frank Lammers
Producent: Rachel van Bommel- Millstreet Films