Nu in de bioscoop: Wickie de Viking

Wickie de Viking eerste nieuwe familiefilm in heropende Nederlandse bioscopen.

Wickie de Viking – Het magische zwaard verschijnt 1 juni als eerste nieuwe familiefilm in de bioscopen in Nederland. Na het succes van de serie, is dit de allereerste animatiefilm gebaseerd op het bekende figuur. De Nederlandse stemmencast van de film bestaat uit Matheu Hinzen (Junior Songfestival, Onze Jongens) als Wickie de Viking en Sterre Koning (Junior Songfestival, Whitestar, Project Gio) als Wickie’s vriendinnetje Ylvi.

Wickie de Viking: Het magische zwaard is een film van Studio 100 en wordt uitgebracht door Splendid Film. De film is vanaf 1 juni exclusief te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het verhaal

In Wickie de Viking: Het magische zwaard wil Wickie maar al te graag mee met zijn vader op avontuur! Alleen ziet Halvar dat helemaal niet zitten, hij vindt Wickie nog veel te jong. Alles verandert echter wanneer Wickie’s moeder Ylva door een magisch zwaard wordt omgetoverd in een gouden standbeeld. Wickie moet en zal zijn moeder redden, terwijl hij ondertussen ook aan zijn vader moet bewijzen dat hij wél klaar is voor het echte werk… Zal Wickie slagen in zijn opzet en weer veilig aanmeren in Flake?