SOMEBODY UP THERE LIKES ME – documentaire van Mike Figgis over Rolling Stones’ gitarist Ron Wood

SOMEBODY UP THERE LIKES ME

Rolling Stones’ gitarist Ronnie Wood, inmiddels de zeventig ruim gepasseerd, toont zich nog steeds op de top van zijn kunnen. Regisseur Mike Figgis (Leaving Las Vegas) schetst in zijn documentaire SOMEBODY UP THERE LIKES ME een intiem en warm portret van de legendarische muzikant. De film omspant een periode van 50 jaar. Vanaf zijn jeugd in Noord-Londen toen zijn oudere broers van grote invloed waren op zijn muzikale ontwikkeling tot aan de artiest die hij nu is.

Tijdens zijn lange carrière ontmoette hij vele muzikale grootheden en bands zoals Rod Stewart en The Faces, The Birds, Jeff Beck, The New Barbarians, en natuurlijk: The Rolling Stones! Vergezeld door vrienden als Damian Hirst, Mick Jagger, Keith Richards, Imelda May en Rod Stewart gidst Ronnie de kijker schilderend en musicerend door zijn leven.

Exclusief voor de bioscooprelease is 10 minuten bonusmateriaal toegevoegd, waarin Ronnie Wood regisseur Mike Figgis rondleidt in zijn atelier aan huis. Aan de hand van zijn schilderijen en schetsen vertelt hij over zijn manier van werken en zijn inspiratiebronnen. En toont hij de unieke, kleurrijke setlists die hij maakt voor ieder optreden van de Rolling Stones.

De documentaire is vanaf 2 juli te zien in de Nederlandse bioscopen en wordt uitgebracht door Piece of Magic Entertainment. Donderdagavond 2 juli zal in de Max zaal van poppodium de Melkweg een speciale vertoning worden georganiseerd in samenwerking met muziekdocumentaire festival IN-EDIT.

WWW.RONNIEWOOD.NL