A Night at the Louvre: Leonardo da Vinci.

Oog in oog met de Mona Lisa.

16 september in de Nederlandse bioscopen

In het najaar van 2019 opende het Louvre in Parijs een grootse expositie over Leonardo da Vinci. 160 werken werden samengebracht uit musea en privécollecties van over de hele wereld. Een unieke tentoonstelling die meer dan 1 miljoen bezoekers trok. Omdat een retrospectief van deze omvang de komende jaren niet snel weer zal plaatsvinden, is de expositie op hoge kwaliteit gefilmd. Het resultaat is A Night at the Louvre. Een nachtelijke privé-tour door het Louvre, Da Vinci’s werk van zeer dichtbij en onder leiding van de curatoren van ‘s werelds beroemdste museum zelf. A Night at the Louvre: Leonardo da Vinci wordt uitgebracht door Piece of Magic Entertainment en is op 16 september in bioscopen in heel Nederland te zien.

A Night at the Louvre: Leonardo da Vinci
Een nachtelijke privé-tour door de Leonardo Da Vinci tentoonstelling in het Louvre. Exclusieve opnamen gemaakt van de grote expositie onder regie van de curatoren van het Louvre zelf. Een unieke mogelijkheid om Da Vinci’s mooiste werken van dichtbij te zien.

Ter nagedachtenis van zijn vijfhonderdste sterfdatum organiseerde het Louvre een grootse expositie over Leonardo da Vinci. 10 jaar hebben de curatoren eraan gewerkt en met meer dan 1 miljoen bezoekers werd dit hét artistieke topevenement van het najaar van 2019. Dit retrospectief over zijn hele carrière als schilder laat zien hoe Leonardo het schilderen boven alle andere disciplines plaatste. Met de ‘wetenschap van de schilderkunst’ zoals hij het noemde, bracht hij zijn onderzoek van de wereld tot leven.

Tijdens dit cinematografische privébezoek aan het Louvre delen de curatoren van de tentoonstelling hun kunstkennis met de kijker. Het geeft nieuwe inzichten in Leonardo’s ongekende schildertechnieken en zijn wereldberoemde werken. Sta oog in oog met de Mona Lisa en bekijk haar met een nieuw blik.

Frankrijk, 2020 |  Regie: Pierre-Hubert MartinFrankrijk | Lengte 90 min (TBC) | Frans | Nederlandse ondertiteling | Distributie: Piece of Magic Entertainment | Releasedatum: 16 september | Website: Anightatthelouvre.film