Ammonite met Kate Winslet en Saoirse Ronan | 10 december in de bioscoop

AMMONITE, de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God’s Own Country) met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, heeft afgelopen weekend het BFI London FIlm Festival afgesloten. De film werd naast theaters in Londen ook vertoond op 300 schermen in het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van het festival.

Bekijk hier het interview dat het BFI had met Kate Winslet en Saoirse Ronan over de film.

REACTIES BFI

Lees hieronder een aantal reacties over de film naar aanleiding van de BFI vertoningen.

INTERVIEW REGISSEUR FRANCIS LEE

“On the shortlist of one, was Kate Winslet…

Kate and I started to work, maybe five months before the shoot, on building this character of Mary as we saw her. Really researching her biography, her background, discovering everything about her from the moment she was born to the moment we meet her in the film. It was really exciting to see Kate take that on.” – Francis Lee over de samenwerking met Kate Winslet die de rol van paleontoloog Marry Anning vertolkt.

Bekijk hier het volledige interview.

AMMONITE is de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God’s Own Country) met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland.
De geprezen paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) werkt afgezonderd in de woeste kuststreek van Lyme Regis in het zuiden van Engeland. De dagen van haar beroemde ontdekkingen liggen achter haar en nu zoekt ze fossielen die ze aan rijke toeristen verkoopt om zichzelf en haar zieke moeder te onderhouden.

Als de geoloog Roderick Murchison in Lyme arriveert onderweg naar het vasteland van Europa, vraagt hij of Mary zijn jonge vrouw Charlotte (Saoirse Ronan), die een persoonlijk verlies probeert te verwerken, voor een tijd onder haar hoede wil nemen. Mary, die dagelijks moeite heeft om rond te komen, kan het zich niet veroorloven om dit verzoek af te wijzen.

Mary is trots en zeer gedreven in haar werk en het botst tussen haar en haar ongewenste gast die uit een compleet andere wereld komt. Maar ondanks het klasseverschil en hun

uiteenlopende persoonlijkheden ontdekken Mary en Charlotte dat ze elkaar iets kunnen bieden waar ze beiden naar op zoek waren: het besef dat ze niet alleen zijn. Het is het begin van een gepassioneerde en complexe liefdesrelatie die de loop van beide levens voorgoed zal veranderen.

AMMONITE draait vanaf 10 december a.s. in de bioscoop.
#Ammonite