Tom Hanks over zijn rol in News of the World

BEKIJK HIER DE LOOK INSIDE

Tom Hanks vertelt in de nieuwe ‘look inside’ video van NEWS OF THE WORLD over zijn rol als Captain Jefferson Kyle Kidd.

“I love listening to a great story as much as I like telling one. That’s why I was so excited about playing Kidd. He is a story teller. He is driven, emotional, he is noble. He is moved by the pursuit of the truth.” – Tom Hanks

NEWS OF THE WORLD is een meeslepend verhaal geregisseerd door Paul Greengrass (Captain Phillips, The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, Jason Bourne, United 93). Het is de eerste keer sinds Captain Phillips (2013) dat de regisseur en filmster weer samenwerken.

Vijf jaar na het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog reist Captain Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks), een veteraan van drie oorlogen, van dorp naar dorp om het nieuws te delen over presidenten, koninginnen, vetes, catastrofes en avonturen van over de hele wereld. Op de ongerepte vlaktes van Texas kruist zijn pad dat van Johanna (Helena Zengel, System Crasher), een 10-jarig meisje dat zes jaar eerder door de Kiowa-stam ontvoerd werd en is opgevoed als een van hen. Kidd neemt de taak op zich om de schuchtere, wereldvreemde en achterdochtige Johanna te brengen naar de personen bij wie ze volgens de wet thuishoort: haar tante en oom. Samen reizen ze honderden kilometers in de meedogenloze wildernis en komen ze tegenover grote menselijke en natuurlijke obstakels te staan terwijl ze beiden op zoek zijn naar een thuis.

Het scenario schreef Paul Greengrass samen met Luke Davies (Lion) en is gebaseerd op de gelijknamige roman en bestseller van Paulette Jiles, finalist van de National Book Award.

De film is geproduceerd door Gary Goetzman (Mamma Mia! films, Greyhound), Gail Mutrux (The Danish Girl, Donnie Brasco) en Gregory Goodman (22 July, 8 Mile). Uitvoerend producenten zijn Steven Shareshian en Tore Schmidt. De filmmuziek is gecomponeerd door achtvoudig Academy Award® genomineerde James Newton Howard.

NEWS OF THE WORLD draait vanaf 28 januari 2021 in de bioscoop.
#NewsOfTheWorld