Aznavour, le regard de Charles- vanaf 11 maart in de bioscoop

VANAF 11 MAART 2021 IN DE BIOSCOOP

Charles Aznavour (1924-2018) was één van de populairste Franse chansonniers ooit. Behalve de miljoenen platen die hij verkocht als zanger, was hij ook een begenadigd acteur met tientallen rollen op zijn naam. Aznavour filmde ook. Als amateurfilmer legde hij zijn leven vast. Deze filmbeelden zien we terug in de documentaire Aznavour, le regard de Charles. De documentaire zou aanvankelijk najaar 2020 in de bioscoop te zien zijn, maar vanwege de coronamaatregelen is besloten de filmrelease te verplaatsen naar 11 maart 2021.

In 1948 kreeg Charles Aznavour een 16mm filmcamera van Edith Piaf. Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had. Tot 1982 schiet hij vele rollen vol. Het filmmateriaal is zijn persoonlijke dagboek. Aznavour filmt zijn leven, een leven als een film. Hij filmt altijd en overal. Momenten en gebeurtenissen, plaatsen waar hij optreedt, zijn vrienden, liefdes en narigheid… Een paar maanden voor zijn dood, bekeek hij het materiaal met Marc di Domenico. En besloot er een film van te maken, zijn film.

Aznavour, le regard de Charles is een documentaire van en over de Franse chansonnier en acteur Charles Aznavour, gemaakt door Marc di Domenico. De documentaire wordt in Nederland uitgebracht door Piece of Magic Entertainment en is vanaf 11 maart 2021 te zien in de bioscoop.

” Een onverwacht dagboek (…) Een persoonlijke visie die evenveel ontroert als zijn liedjes.
De perfecte tegenhanger van de klassieke biopic.”  ★★★★ – Bande à part