100UP voorlopig uitgesteld

2020 | Nederland | 93 min | Gesproken taal: Engels, Noors, Nederlands, Spaans | Nederlandse ondertiteling

RELEASE VOORLOPIG UITGESTELD

In verband met de verlenging van de lockdown t/m 9 februari heeft distributeur Amstelfilm besloten zowel de bioscooprelease als de online release op Picl van 100UP uit te stellen. De nieuwe documentaire van Heddy Honigmann zou vanaf volgende week donderdag 28 januari te zien zijn in de bioscoop.

In 100UP ontmoet regisseur Heddy Honigmann een kleurrijke verzameling 100-plussers uit verschillende delen van de wereld. Ze hebben al meer dan een eeuw geleefd en waren getuige van grote historische gebeurtenissen, maar in plaats van in het verleden te blijven hangen, kijken ze vooruit. Met de klok die onverbiddelijk doortikt, houden deze honderdjarigen vast aan het leven, stellen nieuwe doelen met een joie de vivre, en weigeren toe te geven aan het verval van hun lichamen. De tijd is zowel hun vijand als hun vriend. Ze hebben ziekten overwonnen, partners verloren en sommigen overleefden zelfs hun eigen kinderen. Toch zijn deze actieve, nieuwsgierige en creatieve 100-plussers verbazingwekkend goed in het starten van elke nieuwe dag.