Internationale Vrouwendag: 8 memorabele films over vrouwen die de wereld veranderden

Internationale Vrouwendag: 8 memorabele films over vrouwen die de wereld veranderden

Amsterdam, 8 maart 2021 – Het is vandaag Internationale Vrouwendag: een dag die in het teken staat van de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen door de jaren heen. Als eerbetoon hebben wij een selectie gemaakt met films over krachtige vrouwen die de wereld veranderden, gewoon te zien bij Pathé Thuis.

Hidden Figures
Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van drie briljante wetenschapsters die worden gediscrimineerd omdat ze Afro-Amerikaans zijn. Ondanks alle tegenslagen worden de vrouwen toch het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Kijk Hidden Figures vanaf €2,99 op Pathé Thuis.

Colette
Sidonie-Gabrielle Colette was een Franse schrijfster die door haar man werd gedwongen om onder zijn naam romans te schrijven. Haar werk was een groot succes en kort na het schrijven van de laatste roman laat Colette zich van haar man scheiden. Ze besluit de strijd aan te gaan om haar talenten bekend te maken en gendernormen tegen te gaan. Kijk Colette vanaf €2,99 op Pathé Thuis.

Official Secrets
Katharine Gun is een Britse klokkenluider die staatsgeheimen lekte om een onrechtmatige invasie op Irak te voorkomen. Door moreel gezien het juiste te doen zet ze haar leven en dat van haar geliefden op het spel. Kijk Official Secrets vanaf €3,99 op Pathé Thuis.

The Help
Skeeter besluit in de jaren ’60 een groep zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven hebben gewijd aan het helpen van families uit het zuiden en brengt daarmee de stad Mississippi in rep en roer. Kijk The Help vanaf €2,99 op Pathé Thuis.

Hannah Arendt 
Hannah Arendt is een van de belangrijkste politieke denkers van de twintigste eeuw. De Duits-Joodse filosofe vluchtte tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Amerika. Jaren later schrijft zij artikelen voor ‘The New Yorker’ en mag ze mee als waarnemer naar het proces van de SS’er Adolf Eichmann in Israël. Kijk Hannah Arendt vanaf €2,99 op Pathé Thuis.

Coco avant Chanel
De kwetsbare Gabrielle Chanel groeit op in een weeshuis en leidt een ongrijpbaar leven met vele identiteiten. Het talent dat al jarenlang in haar zit komt tot volle wasdom wanneer ze als tiener verhuist naar Parijs. Kijk Coco avant Chanel vanaf €2,99 op Pathé Thuis.

Mona Lisa Smile
Lerares Katherine Watson gaat naar een van de meest prestigieuze meisjesscholen van de Verenigde Staten. Ze heeft een uitgesproken mening over de rol van de vrouw in de samenleving en spoort haar leerlingen aan een eigen mening te ontwikkelen. Kijk Mona Lisa Smile vanaf €2,99 op Pathé Thuis.

Erin Brockovich
Erin, een alleenstaande moeder, kan geen baan vinden. Als ze na een ongeluk ook een rechtszaak verliest, dwingt ze haar advocaat om haar een baan te geven. Niemand neemt haar serieus, tot ze op het spoor komt van een vervuilingszaak. Kijk Erin Brockovich vanaf €2,99 op Pathé Thuis.

Ook deze selectie van Pathé Thuis met vrouwenfilms moet je absoluut zien.

Het nieuwe filmaanbod vind je hier.