Turboslapstick Knock-Out is een ode aan de actiefilm

 

ISH Dance Collective, Jakop Ahlbom Company en DeLaMar Theater bundelen krachten

Amsterdam, 15 maart 2021 – Jakop Ahlbom Company, ISH Dance Collective en DeLaMar Theater trappen samen het nieuwe theaterseizoen af met de productie Knock-Out. Dit fysieke spektakel vol turboslapstick, acrobatische trucs en visuele effecten belooft de bezoekers op het puntje van hun stoel te laten zitten. De voorstelling is vanaf 28 augustus slechts vier 4 weken exclusief te zien in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop via delamar.nl.

Jakop Ahlbom (regisseur van hitvoorstellingen Horror en Lebensraum) en Marco Gerris (choreograaf van urban dansspektakels Elements of Freestyle en ISH) brengen met Knock-Out een ode aan het genre van de actiefilm. Een actiekomedie op het podium waarin mensen dwars door muren vliegen, stil hangen in de lucht en alle fysieke grenzen van de werkelijkheid worden opgerekt. De voorstelling wordt live begeleid door een mysterieuze cowboy met gitaar. Er is een ontvoering, er is heel veel verwarring, verwisselingen en natuurlijk een koffer met veel geld. Knock-Out is een fysieke komedie over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op onder meer het werk van de Coen Brothers en Jackie Chan.

KNOCK-OUT
De gokverslaafde Larry en zijn ontevreden vrouw Buffy worden gekidnapt. Zijn steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl hij onderweg is om het losgeld te brengen, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht in een ultieme poging het geld veilig te stellen.

CREDITS
Regie: Jakop Ahlbom, choreografie: Marco Gerris, dramaturgie: Judith Wendel, muziek: Leonard Lucieer, decorontwerp: Thomas Rupert, lichtontwerp: Marc Heins, geluidsontwerp: Wim Conradi, kostuumontwerp: Esmee Thomassen, cast: Lisa Groothof, Patrick Karijowidjojo, Leonard Lucieer, Tyrone Menig, Freek Nieuwdorp, Arnold Put, Bodine Sutorius

WEBSITEISH Dance Collective | Jakop Ahlbom Company | DeLaMar Theater