Nieuwe data derde editie IN-EDIT muziekdocumentaire festival 2 t/m 6 juni | line up bekend

Het festival opent 2 juni met de Nederlandse première van Crock of Gold: A few Rounds with Shane MacGowan van Julien Temple

De derde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 2 t/m 6 juni georganiseerd in Het Ketelhuis, Melkweg Cinema en FC Hyena in Amsterdam. Daarna breidt het programma uit naar een landelijke editie. Het festival opent op 2 juni in Het Ketelhuis met de Nederlandse première van Crock of Gold: A few Rounds with Shane MacGowan over de iconische frontman van The Pogues en The Popes. Regisseur Julien Temple (The Filth and the Fury) duikt diep in het leven van de man die op succesvolle wijze de traditionele Ierse volksmuziek combineerde met de rauwe energie van punkrock. De film werd mede geproduceerd door goede vriend Johnny Depp en won de Special Jury Prize op het Internationale Film Festival van San Sebastian.

Andere bevestigde films in het programma zijn o.a. The Go-Go’s (2020-Alison Ellwood), over de eerste Amerikaanse surfpop/new-wave/punkrock vrouwenband in de jaren ’80 die hun eigen nummers schreven. My Darling Vivian (2020-Matt Riddlehoover) is het romantische én hartverscheurende portret van Vivian Liberto, de eerste vrouw van Johnny Cash.  De nieuwe lichting Amerikaanse rappers die met hun rebelse punk-energie via het SoundCloud streaming platform de wereld choqueert, komt aan bod in American Rapstar (2020-Justin Staple)  en Jimmy is Punk – The Story of Panic (2020-Duco Donk) over dé Amsterdamse punkband van het eerste uur Panic is een onverdunde explosie van punk en een vleugje nostalgie. Het betreft enkel Nederlandse premières.

Kijk hier voor de line-up van IN-EDIT

In 2020 werd op meerdere locaties een succesvolle IN-EDIT on tour georganiseerd, altijd gekoppeld aan een online Q&A met de filmmaker. Vanwege dit succes en de onzekerheid over de toegestane bezetting in de bioscoopzalen, is gekozen voor een breed toegankelijk festival verspreid over meerdere bioscopen en steden. De Industry Meetings zullen ook online worden aangeboden. IN-EDIT wil hiermee een inspirerend platform bieden voor meerdere generaties (film)makers en professionals uit de branche. Kijk hier voor de exacte invulling van het programma voor professionals.

IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd met meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek. Na twee succesvolle Nederlandse edities en een IN-EDIT on tour in 2020 wil het internationale muziekdocumentaire festival met “films from the backstage” een ervaring neerzetten die laat zien wat er achter de schermen gebeurt en daarnaast een brug slaan tussen de muziek- en filmbranche. Er worden (online) inleidingen en Q&A’s georganiseerd en uiteraard met zoveel mogelijk live muziek! Het volledige festivalprogramma wordt in mei bekendgemaakt.

IN-EDIT NL 2 t/m 6 juni: Het Ketelhuis, FC Hyena en Melkweg Cinema. 12 juni: Utrecht (Louis Hartlooper Complex), 19 juni: Rotterdam (Kino), 26 juni: Eindhoven (Lab-1), 3 juli: Nijmegen (LUX), 10 juli: Den Haag (Het Paard) en juli/augustus: Groningen (Forum). Meer informatie:  www.in-edit.nl