Kijk via het Muiderslot naar de Libanese komedie Mahbas

Muiderslot neemt je mee buiten de slotmuren
Kijk gratis de Libanese/Syrische komedie Mahbas 

In de tuinen van Rijksmuseum Muiderslot stond op Koningsdag een filmfestival gepland in samenwerking met het Arab Film Festival Rotterdam. Helaas zijn de poorten nog steeds gesloten en nemen we bezoekers graag mee op reis buiten de kasteelmuren. Van 23 tot en met 30 april trakteren we iedereen online op gratis toegang tot een van de films die in de kasteeltuinen zou worden vertoond: Mahbas (Solitaire) van regisseur Sophie Boutros.

Romantiek en humor
Mahbas is een romantische komedie over een Libanese moeder die nogal sterke vooroordelen heeft over Syriërs nadat zij haar broer verloor tijdens de Libanees-Syrische oorlog. Dit zorgt voor moeilijkheden als haar dochter thuiskomt met haar geliefde: een Syriër. De film brengt een boodschap van tolerantie en vergeving verpakt in een komische achtbaan van ups en downs die uiteindelijk de haat laat verdwijnen. De film is in het Arabisch met Engelse ondertiteling.

Filmmaker en artistiek directeur van het Arab Film Festival Rotterdam, Rosh Abdelfatah, in gesprek met host Soumaya Bazi.

Arab Film Festival Rotterdam en Muiderslot
Op onze website en op onze socials wordt de connectie tussen het festival en het Muiderslot toegelicht. Dit gebeurt door filmmaker en artistiek directeur van het Arab Film Festival Rotterdam, Rosh Abdelfatah, in een gesprek met host Soumaya Bazi. De voertaal van dit gesprek is Nederlands.

Praktische informatie
Je kunt de film Mahbas bekijken via de website cmena.nl. Registreren is gratis met code: koningsdag-2021-Mahbas

Over het Hooftpodium van Muiderslot
De samenwerking met het Arab Film Festival Rotterdam maakt deel uit van de culturele programmering die het Muiderslot vorig jaar is gestart om nieuw talent een podium te bieden. Sinds schrijver P.C. Hooft in de 17e eeuw op het Muiderslot woonde, bezoeken musici, theatermakers, dichters en schrijvers regelmatig het kasteel. Als oudste podium van Nederland biedt het Muiderslot graag ruimte aan makers van nu.

Wanneer de poorten van het Muiderslot straks weer open mogen, kun je elke laatste zondag van de maand komen genieten van verrassende muziek, dans, spoken word, theater en meer. Alle optredens zijn gratis voor bezoekers met een geldig entreebewijs.

Kijk voor meer informatie op muiderslot.nl/hooftpodium

Het Hooftpodium wordt mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie.