Van vrijheid naar de frontlinie: Josep en zes andere aangrijpende oorlogsfilms

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. Om het belang en de kwetsbaarheid van deze vrijheid aan te kaarten is vanaf vandaag de animatiefilm Josep te zien op Pathé Thuis. Naast dit waargebeurde verhaal over een verzetsstrijder zijn ook deze aangrijpende oorlogsverhalen het kijken waard, ook na Bevrijdingsdag.

Josep

De animatiefilm van Aurel vertelt het waargebeurde verhaal van Josep Bartolí, verzetsstrijder en tekenaar die tijdens het dictatoriale regime van Franco terechtkomt in een concentratiekamp in Frankrijk. Honderden Republikeinen sterven door gebrek aan hygiëne en water. Twee mannen, gescheiden door een prikkeldraad, ontwikkelen een vriendschap. Kijk Josep vanaf €4,99 op Pathé Thuis.

 

The 12th Man
Twaalf Noorse verzetsstrijders hebben een kleine vissersboot geënterd in Schotland. Ze hebben de verraderlijke Noordzee overgestoken om naar hun geliefde land terug te keren om de vijand te bestrijden. Kijk The 12th Man vanaf €4,99 op Pathé Thuis.

The Spy
Sonja Wigert is een beroemdheid en wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt krijgt ze dan ook al snel de aandacht van Nazi-officier Josef Terboven. Ze wordt door de Zweedse inlichtingendienst ingezet als spion, maar Terboven laat haar juist de Zweden bespioneren. Kijk The Spy vanaf €4,99 op Pathé Thuis.

Sonny Boy
Vlak voor de Tweede Wereldoorlog ontmoeten Waldemar en de zeventien jaar oudere Rita elkaar. Ondanks dat hun werelden heel verschillend zijn, beginnen de twee een relatie. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt Rita zwanger. Het schandaal is niet te overzien. Kijk Sonny Boy tijdelijk vanaf €1,99 op Pathé Thuis.

The Imitation Game
De briljante mathematicus Alan Turing wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Britten ingezet om de Enigma code, die de Duitsers gebruiken voor al hun communicatie, te kraken. Kijk The Imitation Game vanaf €2,99 op Pathé Thuis.

The Boy in the Striped Pyjamas
De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Boyne waarin het leven van de zoon van een Nazi-commandant voor altijd verandert als hij bevriend raakt met de Joodse jongen Schmuel. Kijk The Boy in the Sriped Pyjamas vanaf €2,99 op Pathé Thuis.

La Vita è Bella
Wanneer een Joodse bibliothecaris en zijn zoon het slachtoffer worden van de Holocaust, gebruikt hij een perfecte mix van wilskracht, humor en verbeeldingskracht om zijn zoon te beschermen. Kijk La Vita è Bella tijdelijk vanaf €0,99 op Pathé Thuis.

Zie hier de complete collectie van oorlogsfilms op Pathé Thuis.
Het nieuwe filmaanbod vind je hier.