Eind juli te zien: Cowboys

Vader en kind op de vlucht door het ruige Montana, met een dienstklopperige agent op de hielen.

De twee zijn op de vlucht en hopen de Canadese grens te halen door zo min mogelijk op te vallen. Een buitenbeentje binnen de lokale politie, Faith, zit achter hen aan. Als Faith dieper in de zaak duikt, ontdekt ze dat deze vermeende ontvoering anders in elkaar steekt dan ze denkt. De vader blijkt het transgender-kind te hebben gekidnapt om het te beschermen tegen de intolerante moeder. Vader Troy heeft ook psychische problemen en ontbeert de broodnodige medicatie.

Regisseur Anna Kerrigan maakte een krachtige moderne western, met emotionele waarachtigheid; haar zorgvuldige regie breekt met alle stereotypen. Kerrigan moderniseert clichés van het ruige westerngenre in een tedere vertelling rond een transgender-kind op de vlucht.

Winnaar Beste scenario en Beste acteur (Steve Zahn) op het filmfestival van Tribeca (2020).